The Dalmore onthult het perfecte cadeau van een koning

Nieuws
zaterdag, 13 mei 2023 om 17:00
dalmore king alexander iii travel retail
The Dalmore heeft een nieuwe unieke whisky aangekondigd. De nieuwe whisky is een botteling uit de single malt Scotch collectie die exclusief voor travel retailers is, The Dalmore King Alexander III.
Clarisse Daniels, Regional Director Global Travel Retail van Whyte & Mackay, vertelt dat de exclusieve The Dalmore King Alexander III editie voor de travel retailers gegarandeerd de klanten verleidt die op zoek zijn naar luxe whisky’s, exclusieve producten of een perfect cadeau.
The Dalmore heeft al eerder een King Alexander III whisky uitgebracht die nog steeds te koop is. Deze nieuwe en exclusieve versie van de whisky is dan ook geen nieuwe whisky, maar wel een unieke en speciale verpakking voor de travel retailers. De lancering van de The Dalmore King Alexander III Travel Retail Exclusive botteling zal worden ondersteund door campagnes over de hele wereld.
Dat begint met onderstaande trailer, waarin de whisky uit de doeken gedaan wordt:

De trailer van The Dalmore King Alexander III Travel Retail Exclusive botteling

Wat is The Dalmore King Alexander III?

De King Alexander III whisky bevat drank uit bijzondere en schaarse vaten. Volgens the Dalmore is dit zelfs misschien wel de enige single malt die op zes vaten gebotteld is. De gebruikte vaten zijn Sauternes vaten, Amarone vaten uit het Valpolicella wijngebied en Portugese rode wijn barriques uit de Douro-vallei.
Gregg Glass, meester whiskymaker bij The Dalmore, vertelt dat het resultaat van deze vaten een fluweelzachte, volle en complexe whisky opgeleverd heeft.
Dit zijn de tasting notes van The Dalmore King Alexander III:
Neus: rode bessen en hints van passiefruit
Smaak: citroenschil, vanille, crème karamel en gemalen amandelen
Afdronk: kaneel, nootmuskaat en gember
De exclusieve travel retail versie van The Dalmore King Alexander III wordt in juli uitgebracht. Vanaf dan is de crèmekleurige doos te koop op vliegvelden over de hele wereld. De prijs van de exclusieve botteling is nog niet bekendgemaakt, maar de ‘standaard’ editie kost ongeveer 250 euro
Beeld: The Dalmore