Travel Retail krijgt twee lekker oude Craigellachie whisky’s

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 17 juni 2023 om 9:00
craigellachie 37yo
Bacardi Global heeft een tweetal nieuwe Travel Retail bottelingen van Craigellachie onthuld. De nieuwe whisky’s van de Speyside distilleerderij komen naar de reisdetailhandel, maar zullen niet overal te vinden zijn.
Het zijn namelijk exclusieve limited edition whisky’s. Zo is de Craigellachie 37 Year Old Bourbon Cask slechts in een oplage van 3012 flessen te koop. Sinds begin deze maand ligt deze in de schappen bij Gebr. Heinemann en later komt de whisky naar Dufry Travel Retail winkels.
Iets jonger is de Craigellachie 27 Year Old Double Cask. Deze whisky slaat de Gebr. Heinemann winkels over en zal later deze maand direct in de Dufry winkels terecht komen. De 27-jarige whisky is met ongeveer 2300 euro iets goedkoper dan zijn oudere broertje en ook gelimiteerd. De oplage bedraagt slechts 2700 stuks.

Wat zijn de speciale Travel Retail Craigellachie whisky’s?

Allebei de Craigellachie whisky’s zijn non chill filtered gebotteld. De 37 jaar oude whisky heeft eerst in refill-vaten gerijpt en vervolgens in first fill bourbon vaten. Het smaakprofiel van de Craigellachie 37 Year Old Bourbon Cask bestaat uit tonen van kokosnoot, vanille en citrus. Hij is non chill filtered gebotteld op 46,5 procent.
Voor de Craigellachie 27 Year Old Double Cask geldt dat deze onderdeel is van de Exceptional Cask serie. Hij heeft gerijpt in cognacvaten, waardoor deze fruitige smaken zoals ananas en abrikoos combineert met onder andere leer. Deze whisky is op 44,9 procent ABV de fles in gegaan.
Of deze twee Craigellachie whisky's ook in de Nederlandse reisdetailhandel te vinden zullen zijn, is onbekend. Hou in elk geval de verschillende whiskyspeciaalzaken zoals Exquisite op Schiphol in de gaten als je gaat reizen, want wie weet tref je daar wel een van deze pareltjes aan. Bij slijterijen zul je deze twee whisky's (standaard) niet vinden. Wel kun je daar bijvoorbeeld de Craigellachie 13 Years Old whisky kopen.
Beeld: Craigellachie

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties