Deze acteur heeft grootste plannen met een distilleerderij

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 01 december 2023 om 17:00
distilleerderij
Er is weer nieuws over een beroemdheid die zich op een drankenmerk stort. Dit keer gaat het om de komiek en acteur Ricky Gervais. Hij is mede-eigenaar geworden van de Ellers Farm Distillery in North Yorkshire en heeft grootse plannen met de stokerij, zo meldt The Spirits Business.
Gervais was al een tijdje op zoek naar een duurzaam bedrijf om in te investeren. Toen hij Dutch Barn, een van de merken van Ellers Farm Distillery, vond, wist hij meteen dat hij hierin wilde investeren. ‘Ik hou van de planeet en ik hou van een drankje, dus het was de perfecte combinatie’, aldus de komiek.
De medebedenker van de hitserie The Office zal zich aanvankelijk richten op de Dutch Barn Orchard Vodka, maar zal ook de gins, likeuren en de single malt whisky van de distilleerderij onder de aandacht brengen.
In een video vertelt de Engelse acteur meer over zijn investering en de distilleerderij. Zo vertelt hij dat Eller’s Farm toegewijd is aan het milieu en de bescherming van het ecosysteem. Natuurlijk kan een grap of twee niet uitblijven als Gervais aan het woord is: ‘Het beste gedeelte is dat het me letterlijk honderden miljoenen op kan leveren. Natuurlijk kan het zoals alle sterke drank je lever en je welzijn beschadigen, maar bedenk eens hoe gelukkig het mij maakt. En het red-de-planeet-ding natuurlijk.’

Gervais wil Ellers Farm Distillery wereldwijd bekend maken

Eller’s Farm Distillery is momenteel nog geen hele bekende speler op het wereldtoneel, maar als het aan Gervais ligt verandert dat. Hij is van plan om te beginnen van Dutch Barn een bekend merk te maken. ‘Het spannende voor mij is dat mij is beloofd dat ik kan proberen er op mijn manier een wereldmerk van te maken. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze dat zullen betreuren.'
Op dit moment is de eerste whisky van Ellers Farm Distillery nog niet uitgebracht. Deze ligt nog in first fill ex-bourbon vaten van Heaven Hill Distillery te rijpen. Er zijn wel al meerdere new make spirits uitgebracht die de naam The Bairn dragen. Dit betekent vanuit het Noord-Engels vertaald ‘het kind’. Zodra dit ‘kind’ volwassen is, zal de inaugurele release een oplage van 1000 flessen krijgen.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS