The Last Drop Distillers komt met zeldzame whiskycollectie

Nieuws
zaterdag, 27 april 2024 om 16:00
last drop distillers 343536
Wie op zoek is naar iets speciaals, dus luxe en zeer gelimiteerde whisky’s, is aan het goede adres bij The Last Drop Distillers. Dit bedrijf brengt namelijk exclusieve luxe whisky’s uit en daar kunnen nu twee expressies bijgeschreven worden.
De naam van het bedrijf geeft al weg hoe bijzonder de whisky’s zijn. Het bedrijf is in 2008 opgericht door James Espey en Tom Jago met als missie de meest gelimiteerde spirits op de markt te brengen. Dat gaat niet enkel om whisky, maar ook andere dranken.
De collectie voor dit jaar is aangekondigd, waarbij het gaat om drie bijzondere flessen: nummer 34, 35 en 36. Over de middelste gaan we het nu niet hebben, want dat voelt op Whisky Monkeys een klein beetje als vloeken in de kerk. Dat betreft namelijk een rum. 34 en 36 daarentegen zijn whisky’s, waarvan één hele oude.

The Last Drop Distillers release no. 34

Dit is een 40-jarige Schotse single malt whisky, afkomstig van de Auchentoshan distilleerderij. De drank heeft vier decennia gerijpt, is gebotteld op 44,8 procent alcohol by volume (ABV) en heeft een ‘verrassend zoet’ smaakprofiel. De smaak van de whisky bestaat onder meer uit: vruchtencake, gestoofde appels, zwarte kers en een kruidige eiken nasmaak. Er zijn slechts 74 flessen van. Het prijskaartje: 3500 pond.

De release no. 36 whisky

Als je denkt dat de 40-jarige whisky is, gaat nummer 36 nog een stap verder. The Spirit Business schrijft het volgende:’ Het is de oudste single malt release van The Last Drop Distillers tot nu toe en werd meer dan 53 jaar gerijpt in zes eikenhouten vaten, die voor het eerst tot rust werden gebracht toen Tomintoul Distillery zelf nog geen vijf jaar oud was. Voor de laatste 20 maanden werd de vloeistof getrouwd in een amoroso Sherry butt vat.’
Van deze whisky bestaan wat meer flessen, al is deze ook gelimiteerd tot 582 flessen. Het levenswater is gebotteld op 41,8 procent alcohol by volume. De tasting notes bestaan uit donker fruit en rozijnen in de neus, kruiden op de tong en een lange aanhoudende afdronk. Het prijskaartje: 6600 pond.
Wist je dat we regelmatig prijzen hebben, zoals het winnen van tickets voor een festival? Bekijk gerust ons overzicht.
Foto: The Last Drop Distillers

POPULAIR NIEUWS