The Scotch Malt Whisky Society eigenaar slaat Amerikaanse bottelaar aan de haak

Nieuws
door Monkey
zondag, 07 januari 2024 om 13:00
for fawkes sake smws whisky monkeys 1
The Artisanal Spirits Company (ASC), de eigenaar van de whiskyvereniging, heeft een nieuwe bottelaar overgenomen. Het gaat om de onafhankelijke bottelaar Single Cask Nation in de Verenigde Staten, zo meldt Spirits Business.
De bottelaar selecteert en bottelt whisky’s en andere sterke dranken voor wereldwijde verkoop in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Japan en Canada. Daarmee bereikt Single Cask Nation ruim 10.000 whiskydrinkers, waarvan het gros in de Verenigde Staten zit.
Voor The Artisanal Spirits Company is het een mooie kans om het portfolio uit te breiden volgens Andrew Dane, directeur van het bedrijf. Hij is dan ook erg verheugd om Single Cask nation te verwelkomen naast The Scotch Malt Whisky Society. De overname zal ervoor zorgen dat er nog meer zeldzame en uitzonderlijke bottelingen gemaakt worden in het portfolio van ASC.
‘Ze (de eigenaren van Single Cask Nation, red.) zullen beiden een enorme rijkdom aan kennis, ervaring en passie aan ons bedrijf toevoegen en we kijken ernaar uit om hen en hun volgelingen in de familie te verwelkomen.’

Geïnspireerd door SMWS

De overname van de bottelaar zal geen effect hebben op de activiteiten in de Verenigde Staten, meldt ASC. Zo blijft het bedrijf onder leiding van Jason Johnstone-Yelling en Joshua Hatton, de huidige eigenaren. Zij zijn ook tevreden met de overname vertelt Johnstone-Yelling.
The Single Cask Nation is namelijk geïnspireerd door The Scotch Malt Whisky Society en de eigenaren keken ontzettend naar de whiskyvereniging op. ‘Om er nu een zustermerk van te zijn is behoorlijk wild.’
Hatton vertelt dat het bedrijf verder nooit verlegen heeft gezeten om ideeën en dat de overname door ASC die nu ineens mogelijk maakt. Daarmee groeit het bedrijf en kunnen er nog meer whisky’s naar fans worden gebracht. Hij staat al te popelen om de volgende stap van het bedrijf te laten zien aan de liefhebbers.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties