Maak kennis met de Whisky Monkeys: dit is Ralph Beentjes

Best of
zondag, 07 januari 2024 om 17:00
ralph
Het is tijd om alle Whisky Monkeys aan je voor te stellen. Vandaag beginnen we met Ralph Beentjes, een monkey die er vanaf het het eerste uur bij was.
Naam: Ralph Beentjes
Leeftijd: 32
Functie: Redacteur
Eerste whisky: Jameson
Laatste artikel op de website: Nederlandse whisky-distilleerderijen om te bezoeken

Hoe ben je bij Whisky Monkeys terechtgekomen?

Ik ben één van de eerste Whisky Monkeys en dat heeft een goede reden. Rox (de hoofdredacteur, de grote baas, El Jefe de Jefes) ken ik van haar andere werk en zij kwam bij mij met het idee om een website op te richten puur gericht op whisky. En als whisky-aficionado kon ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen en alleen maar mijn goedkeuring aan geven. En zo op z’n tijd mijn vaardigheden met een pen.

Wat vind je zo leuk aan de website?

De diverse mix aan content. Van interessante interviews met de mensen achter de fles whisky tot aan de geschiedenis van distilleerderijen en recepten om te combineren met een goed glaasje aqua vitae. Dat toont maar eens dat een website gericht op één onderwerp niet saai of eenzijdig hoeft te zijn..

Wat kunnen lezers van jou verwachten?

Als liefhebber van geschiedenis vind ik het heerlijk om lekker de boeken in te duiken en te achterhalen wat er nu precies achter een naam zit, het verschil tussen whisky of whiskey en zelfs de historie van een logo. En de kans is ook aanwezig dat er in mijn artikelen ergens een woordgrap verstopt zit. Ik kan het niet laten…

Wat is je leukste whisky-herinnering?

Dat is de allereerste keer dat ik op het whiskyfestival in Alkmaar kwam. Ik wist niet wat ik kon verwachten zodra ik de heilige grond in de Grote Kerk betrad, maar voordat ik het wist was ik mijn liefde en passie aan het delen met Jan en alleman. Geen haast en irritaties bij beurzen over andere onderwerpen, maar gewoon genieten van whisky, mooie verhalen en een goed gezelschap.

Welke distilleerderij was het leukst om te bezoeken?

Tot nu toe ben ik nog maar bij één distilleerderij geweest, maar dat was zeker de moeite waard. Bij de Blair Athol Distillery in Pitlochrie werd uitgebreid verteld wat er allemaal nodig is om de godendrank in zo’n fles te krijgen. Na zo’n rondleiding, en natuurlijk een kleine proeverij, krijg je nog meer waardering voor de moeite en vakmanschap die nodig is om een goede whisky te maken.

Wat doe je nog meer met je whisky-passie?

Naast het schrijven van artikelen vind ik het erg leuk, zoals eerder gezegd, om whiskyfestivals te bezoeken. En het zal niemand verbazen dat ik ook geregeld even een glaasje drink.

Wat zijn je hobby's (naast whisky)?

Ik houd ervan om mijzelf te verliezen in een game en ben daarnaast ook fan van andere geeky hobby’s. Zo ben ik geregeld te betrappen bij een ‘kort’ potje Dungeons & Dragons, Magic the Gathering of Twilight Imperium IV. En ik ben een groot liefhebber van Formule 1, wat betekent dat ik tijdens eerder genoemde potjes soms stiekem toch even een Grand Prix aan het volgen ben.

Wat staat er nog op je whisky bucketlist?

Ik heb al eens een heel mooie rondreis mogen maken naar Schotland en ik wil heel graag terug naar het land. Om precies te zijn naar het eiland Islay, om daar eens een kijkje te gaan nemen bij de distilleerderijen die bekendstaan om hun heerlijke, rokerige whisky’s. Ik kan daar geen genoeg van krijgen.

Voor welke whisky mogen we jou wakker maken?

Poeh, ik zou niet specifiek één whisky kunnen opnoemen, het zouden er heel wat zijn. Om het dan toch een beetje gericht te houden, dan een Islay whisky, zoals een Ardbeg. Als het proeft alsof ik een vloeibare sigaar naar binnen werk, dan maak je mij een gelukkig man.

Wat moeten we nog meer over jou weten?

Ik ben verslaafd aan het maken van woordgrappen (al heb ik mij deze keer ingehouden), waag het niet om mijn naam als ‘Ralf’ te schrijven en ik ben drie maanden te vroeg geboren. Al zal je dat laatste niet snel aan mij af zien.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties