Thijs Dijkstra zegt slijterij vaarwel om andere whisky-droom na te jagen

Nieuws
zondag, 31 december 2023 om 7:00
whiskyglas2023
De winkel Bij Thijs uw drankenspeciaalzaak in Vlagtwedde heeft vanaf morgen nieuwe eigenaren. Eigenaar Thijs Dijkstra heeft namelijk andere wilde whisky plannen.
Dijkstra heeft de drankspeciaalzaak in Vlagtwedde opgericht met zijn vader en heeft daar 16 jaar lang enthousiast voor gewerkt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Wat is er nog mooier dan dranken verkopen waar je van houdt?
Juist, ze zelf maken.
Dijkstra kreeg de ruimte om bij De Graanrepubliek twee dagen in de week aan de slag te gaan, maar ontdekte al snel dat het hebben van een eigen bedrijf, een jong gezin én de baan bij De Graanrepubliek een beetje teveel van het goede is. Toen hij een fulltime baan aangeboden kreeg, kon hij niet anders dan zijn hart volgen.

'Logische stap'

‘Ik kreeg bij De Graanrepubliek een volledige baan aangeboden en vond dat ik een keuze moest maken. Na ampele overwegingen heb ik toen in goed overleg met mijn vader en mijn partner besloten om de winkel aan Aaron en Dorien aan te bieden en zelf voor De Graanrepubliek te gaan. Dit voelt voor mij als een volgende, logische stap om zelf verder te groeien,’ zo is te lezen op Kijkophetnoorden.
In overleg met zijn vader heeft Dijkstra besloten om de winkel weg te doen. De nieuwe eigenaren zijn niet onbekend. Dat zijn namelijk Aaron de Jong en zijn vriendin Dorien Drent. De Jong is al een paar jaar werkzaam in de winkel en een groot wijnliefhebber.

Mooie tijd gehad

In Dijkstra’s tijd is er eens whisky uitgegaan van meer dan een ton. En ook bracht hij dranken uit onder eigen label. ‘Het was een fantastische tijd met geweldige klanten. We hebben bijzondere dingen gedaan en heel veel waardering en erkenning gekregen. Het aanbod van De Graanrepubliek in combinatie met de overdracht van de winkel aan Aaron en Dorien voelde voor mij als een kans die ik niet kon laten passeren,’ vertelt Thijs.
En vaderlief? Hij blijft nog enkele jaren in dienst totdat hij met pensioen kan.

POPULAIR NIEUWS