Toeristen massaal naar Texas vanwege distilleerderijen en Balcones whiskey

Nieuws
zaterdag, 06 april 2024 om 12:00
balcones baby blue whiskey
Corona is weer op zijn retour, waardoor er van alles kan groeien en bloeien in de wereld, zo ook het toerisme in de Amerikaanse staat Texas. Nieuwe data toont aan dat er enorm veel werkgelegenheid is gecreëerd en toerisme voor een boost heeft gezorgd.
Uit nieuwe data blijkt dat 188 distilleerderijen in Texas zorgen voor een economische impact van 831,7 miljoen dollar. Michael Mariano, hoofd economische ontwikkeling bij Tourism Economics, zegt hierover:
‘Texaanse distilleerders spelen een cruciale rol in de economie van de staat, niet alleen door het genereren van omzet, maar ook door het vergroten van het toerisme en de vele industrieën die positief beïnvloed worden door bezoekers.’

Meer dan twee miljoen distilleerderij bezoeken

Distilleerderijen kunnen bezocht worden door toeristen en dat is dan ook massaal gedaan, blijkt uit de gegevens. Er zijn maar liefst 2.089.000 bezoeken gebracht wat in de portemonnee goed is geweest voor 459.4 miljoen Amerikaanse dollars.
Qua distilleerderijen is er van alles levend in Amerika. Zo doen wodka merken het bijvoorbeeld goed. Een whiskeymerk dat enorm populair is, is Balcones, wat sinds 2022 tot de portfolio van Diageo behoort.

Verouderde wetten

Andy Deloney, senior vice president & hoofd van het overheidsbeleid van de Distilled Spirits Council of the United States, denkt alleen wel dat het tijd is om wat regels te veranderen:
‘Helaas zijn er veel obstakels waar Texaanse distilleerders mee te maken krijgen als ze in de staat opereren, met minder markttoegang, beperkte verkoopdagen en hogere belastingen. Gezien de populariteit van Texaanse distilleerderijen en hun belangrijke rol in de economie van de staat, hebben deze verouderde wetten gewoon geen zin. Het is tijd om de Texaanse alcoholwetten te moderniseren om deze groeiende industrie en consumenten van gedistilleerde dranken in de hele staat te ondersteunen.’

Poll

POPULAIR NIEUWS