Gedurfd en speels zijn de sleutelwoorden bij flink verbouwd whisky bezoekerscentrum in Schotland

Nieuws
zaterdag, 06 april 2024 om 15:00
glenmorangie a tale of the forest
De Glenmorangie Distillery heeft haar bezoekerscentrum flink onder handen genomen tijdens een grote verbouwing. Nu de stokerij in de Schotse Higlands de werkzaamheden afgerond heeft, is het tijd voor de onthulling van het bezoekerscentrum.
Deze is voorzien van nieuwe proeflokalen, een museum en een distilleerderijwinkel die stuk voor stuk ontworpen zijn door Russell Sage Studios. Dit bedrijf nam eerder ook de verbouwing van het Glenmorangie House op haar rekening.
Caspar MacRae, CEO van Glenmorangie, legt uit dat de aanpassingen passen bij de visie en bij de geschiedenis van de Highland stokerij. Hij kijkt er naar uit om bezoekers bij de nieuwe plek te mogen verwelkomen.
‘We wilden de huidige ruimtes transformeren met dezelfde speelse verbeeldingskracht en innovatie waar Glenmorangie bekend om staat en geliefd om is, om kamers vol vreugde en inspiratie te creëren, om iedereen die een bezoek brengt te verrassen en in verrukking te brengen.’

Wat is er veranderd bij de Glenmorangie whisky bezoekerscentrum?

Russell Sage Studios heeft de Glenmorangie distilleerderij op verschillende fronten veranderd. Zo zijn de proeflokalen aangepast met heldere en gedurfde kleuren. De gekozen kleuren zijn enerzijds een eerbetoon aan de rust van de Tarlogie Springs (de waterbron van Glenmorangie). Anderzijds is het kleurenpalet een knipoog naar de eiken vaten waarin de Glenmorangie whisky rijpt.
Het museum van de distilleerderij is voorzien van allerlei accessoires en tapijten. Deze zorgen voor een kleurrijke setting waarin bezoekers door het verhaal van Glenmorangie heen lopen. In de winkelboetiek is een oranje technicolor plafond gemaakt dat past bij de stijl van de stokerij. De verlichting is gemaakt van ‘gesmolten koperen armaturen’, voor een speels en luxe gevoel.
Als laatste is er een enorme feesttent buiten de distilleerderij te vinden. Deze ruimte is geheel nieuw en wordt aan het einde van deze lente pas opgeleverd. In de feesttent worden speciale evenementen georganiseerd.
Na de nieuwe opening van het bezoekerscentrum is het voor iedereen weer mogelijk om distilleerderijtours bij Glenmorangie te boeken. Er zijn verschillende varianten die elk een bijzondere ervaring beloven. Voor meer informatie over de tours kun je op de website van Glenmorangie terecht.
Foto: Glenmorangie