Tomintoul onthult tweede limited release van populaire whisky

Nieuws
door Monkey
woensdag, 27 september 2023 om 13:00
tomintoul 40 yo
De Tomintoul distilleerderij heeft een nieuwe limited release onthuld. Het gaat om een nieuwe batch van een gewilde expressie van het merk, namelijk de Tomintoul 40 Years Old whisky. De voorraad van de Second Edition is beperkt dus je moet er snel bij zijn.
De Tomintoul 40 Years Old Second Edition heeft ruim 40 jaar gerijpt in ex-bourbon hogshead vaten van Amerikaans eikenhout. De whisky is daarna non chill filtered en op natuurlijke kleur gebotteld op 43,1 procent ABV.
De whisky die uiteindelijk de Tomintoul 40 Year Old Second Edition zou gaan vormen is met de hand geselecteerd door Robert Fleming, meester distilleerder bij Tomintoul. Hij vertelt dat dit een zorgvuldig proces was, waarbij meerdere vaten gecontroleerd werden op zoek naar ‘de perfecte Scotch voor deze zeldzame tweede release’.

Wat is de Tomintoul 40 Years Old Second Edition whisky?

Fleming vertelt dat het een bijzondere en delicate expressie is geworden. De whisky zit dan ook in een bijzondere fles: een handgemaakte karaf van kristal. Deze wordt weer geleverd in een op maat gemaakte zwarte houten kist met een dubbele deur, luxe bekleding en een certificaat van echtheid.
Fleming heeft de Tomintoul 40 Years Old Second Edition whisky ook van tasting notes voorzien:
Neus: Kamperfoelie, gekonfijt fruit, sinaasappelschil en butterscotch met cacaopoeder, ahornsiroop en eikenhoutkruiden.
Smaak: Rijke lagen manukahoning, toffee, koffiedik en Turks genot met gekonfijte kruidnagel, sandelhout en tabak.
Afdronk: Verwarmend en lang met tonen van chocolade eclairs, kaneel en cappuccino schuim gevolgd door zoethout, geroosterd eikenhout en tonkaboon.
Er zijn slechts 165 individueel flessen wereldwijd beschikbaar. Deze zijn onder andere te koop via whiskyspeciaalzaken in het Verenigd Koninkrijk en online via de webshop van Tomintoul. De prijskaart die aan een fles hangt is 4.000 pond (omgerekend ongeveer 4600 euro). Of de whisky ook in de Nederlandse schappen terecht gaat komen en wanneer, is niet bekendgemaakt door de distilleerderij.

POPULAIR NIEUWS