Stichting Dutch Whiskyteers heeft er een nieuwe Nederlandse distilleerderij bij

Nieuws
door Whisky Monkeywoensdag, 27 september 2023 om 11:00
dutch whiskyteers wfnn 2023
Als je in Nederland een whiskyfestival bezocht hebt, heb je ze misschien wel gezien: Peter en Lisette van Stichting Dutch Whiskyteers. Gekleed in een kilt en met een glimlach van oor tot oor promoten ze Nederlandse whisky’s op festivals. Daar is onlangs een nieuwe partij bij gekomen.
Sinds deze week mag Stichting Dutch Whiskyteers Stokerij Strijbosch uit Weert aan haar portfolio toevoegen. Op de officiële Facebookpagina van de stichting staat het volgende: ‘Na een prettig gesprek met Erwin Strijbosch van Stokerij Strijbosch in Weert mogen wij melden dat wij ook Stokerij Strijbosch mogen representeren op de festivals. Hiermee staat de teller op 8 Nederlandse distilleerderijen samen met Schotman Rum en Santing barrels.‘

Whisky, rum en vaten bij Stichting Dutch Whiskyteers

Andere partijen die de stichting promoot op festivals, zijn onder andere Distilleerderij De Blauwvinger en Dubhglas Distillery. Verder promoot het duo één rum-merk en de vaten van Santing Beer and Spirit Barrels.

Geen eendagsvlieg 

Onlangs bestond Stichting Dutch Whiskyteers zes jaar. Vooral de erkenning die het duo na jaren krijgt, is wat Peter en Lisette erg prettig vinden. Eerst waren ze niet welkom op festivals en nu worden ze gevraagd. Ze zeggen dat ze als eendagsvlieg beschouwd werden en dat mensen dachten dat ze even snel geld wilden verdienen, maar ze hebben juist een hele grote passie voor whisky. Langzaam maar zeker verdwijnt het aanbieden van eigen whisky’s op festivals naar de achtergrond en zijn het straks alleen nog maar dranken van Nederlandse distilleerderijen die worden aangeboden.
Onlangs hebben wij nog een interview gepubliceerd op Whisky Monkeys met de stichting en eerder deden we hun persoonlijke verhaal uit de doeken deden.
Het is september en dat betekent dat het festivalseizoen alweer volop bezig is. Zo begon de maand met Maltstock, hadden we daarna onder andere WTF en komt dit weekend het Pot Still Festival eraan. Check hier onze agenda voor meer data en leuke mogelijkheden waar je whisky's kunt gaan proeven.

POPULAIR NIEUWS