Update - De laatste Wolfburn Mey Games 2023 whisky flessen nog te koop

Nieuws
door Monkey
zondag, 27 augustus 2023 om 9:00
wolfburn mey games 2023
Elk jaar worden in de Schotse hooglanden de Mey Highland Games gehouden. Zoals elk jaar is er een speciale Wolfburn Mey Games whisky uitgebracht die je tijdens het evenement kon kopen. En daarover is goed nieuws: er is nog een aantal flessen van de Wolfburn Mey Games 2023 whisky te koop.

Update 

Het moment waarvan je wist dat dit ging komen: de Wolfburn Mey Games 2023 whisky is inmiddels uitverkocht via de website van Wolfburn. Als je een flesje wilt bemachtigen is het handig te zoeken via Google. Vaak duikt er nog weleens wat op bij een slijter, alleen wel voor een hogere prijs. 
Oorspronkelijke bericht
Elk jaar keren de Mey Games terug en wordt er door de deelnemers gestreden om eeuwige roem. Tijdens het evenement, dat afgetrapt wordt door niemand minder dan Koning Charles, wordt er dan ook flink wat af gesport. Zo wordt er gerend, geworsteld, gefietst en is er ruimte voor traditionelere elementen. Denk aan een Piping, een doedelzakwedstrijd die voor groepen als solisten toegankelijk is, Highland dance, waarbij er competitief gedanst is, en Tug of War ofwel touwtrekken.
Natuurlijk is er ook ruimte voor whisky, een element dat niet mag ontbreken bij een traditioneel Schots evenement. Wolfburn heeft, zoals elk jaar, speciaal voor dit jaar de Wolfburn Mey Games whisky uitgebracht. De whisky is een special edition die slechts tijdelijk verkrijgbaar is. De fles is net zo kleurrijk als het evenement zelf.
De Schotse vlag pronkt op het label, samen met het wapen van Schotland. Daar omheen staat te lezen dat deze whisky ter ere is van de eerste 50 jaar van de Mey Games en dat dit de 2023 botteling voor de Mey Games van 5 augustus 2023 betreft. Maar wat zit er in de fles?

Wat is de Wolfburn Mey Games 2023 whisky?

De Mey Games 2023 is een whisky die in twee met de hand geselecteerde quarter casks gerijpt heeft. De kleine vaten hebben ervoor gezorgd dat de whisky sneller gerijpt is en daardoor ook een diepere en intensere smaak heeft gekregen, voordat deze gebotteld is op 46 procent ABV.
Dit zijn de tasting notes:
Neus: Gekristalliseerd fruit, vijgenrolletjes en abrikozenjam met een vleugje koffie en donkere chocolade.
Smaak: Rijke smaken van toffee en siroop met tonen van cacao en vanille. Fruitig en zoet met citrusaroma’s en honingtonen.
Afdronk: Vanille notes die plaats maken voor een rokerige smaak van eikenhout.
Er zijn slechts 420 flessen van de Wolfburn Mey Games 2023 whisky uitgebracht. De drank is nog te koop in de webshop van Wolfburn Distillery. Hoeveel flessen er nog over zijn, is niet bekend. Per fles betaal je 74,95 euro exclusief verzendkosten.
Onlangs nog bracht Woflburn een nieuwe Langskip botteling uit.
Twee Schotten en heel veel whisky Image
Twee Schotten en heel veel whisky
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.