Na overlijden oprichter pakt deze Nederlandse distilleerderij de werkzaamheden weer op

Nieuws
donderdag, 06 juni 2024 om 8:00
sculte
Verder gaan in het gedachtengoed van Gerard Velthuis; zo moet het zijn. Onlangs overleed de 72-jarige Velthuis, de oprichter van Stokerij Sculte. De werkzaamheden van het bedrijf werden logischerwijs stilgelegd, maar nu gaan de deuren weer open.
Het werk wordt opgepakt en er wordt meteen een nieuwe fles whisky aangekondigd: de 5e botteling van Sculte Twentse Whisky Peated.
In het persbericht staat het volgende:
‘In deze rare tijd, waarin de wereld voor ons nog steeds stil lijkt te staan, na het overlijden van Gerard, kondigen wij toch weer onze nieuwe batch aan. Voor nu gaan we verder in zijn gedachtegoed...’
Dat laatste is precies waar onlangs één van de bezoekers van Whisky in Leiden al op hoopte.

Hoe smaakt de nieuwe Sculte whisky?

De tasting notes van de nieuwe Sculte whisky zijn als volgt:
  • Geur: ‘Licht rokerig en zoet, vermengd met delicate hints van vanille en leer.’
  • Smaak: 'Vol romig en tonen van menthol en Earl Grey.'
  • Afdronk: 'Spek met appelstroop ‘en het subtiele maar kenmerkende Sculte rozijntje in een rokerige variant.’
De whisky wordt uitgegeven in een fles van 50 centiliter en kost 295 euro. Op de officiële website staat een teller die afloopt. De whisky is te koop vanaf 18 juni om vijf uur ’s middags.

Prijzen

De whisky’s van Sculte worden gerijpt op Twents eikenhout en het Nederlandse levenswater is al regelmatig in de prijzen gevallen. Denk hierbij aan goud en zilver in Wenen op de Destillata, zilver in Londen tijdens de International Spirits Challenge en dubbel goud, goud, zilver en brons in San Francisco op de World Spirits Competition. Geen kleine jongen dus in de whisky-industrie.
Benieuwd welke whisky’s er allemaal uit Twente komen? Lees dan ook dit artikel met een overzicht van de whisky's uit Twente.
Meer weten over Sculte? Lees dan eens onze Distilleerderij Donderdag. Daarin staat onder meer het volgende:
'Voor de vaten wordt dan ook Twents eikenhout gekozen, alleen er is één probleem. Twente heeft geen actieve ambachtelijke kuiperij. Er wordt daarom gekozen voor een kuiperij in Oostenrijk. Daar maken een vader en een zoon op ambachtelijke wijze vaten van het Twentse eikenhout.'
Whisky van de lage landen Image
Whisky van de lage landen
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties