Wanneer is de Ballindalloch Single Malt whisky uit Speyside te koop?

Nieuws
maandag, 08 april 2024 om 8:00
ballindaloch single malt whisky
Nog niet zo lang geleden vond de primeur van Ballindalloch Single Malt whisky in Nederland plaats. Maar wanneer is deze nieuwe Schotse whisky te koop? Dat duurt niet heel lang meer.
De importeur van Ballindalloch Single Malt whisky in Nederland is Whisky Import Nederland en het is duidelijk dat er geïmporteerd is. Want Slijterij & Wijnhuis Zeewijck heeft een foto geplaatst op haar Facebook-account en die woorden liegen er niet om.
Je ziet het: de Ballindalloch Single Malt whisky is aangekomen. De whisky’s van Ballindalloch werden in ons kikkerlandje officieel uit de doeken gedaan tijdens het whiskyfestival in Alkmaar: Hielander Whisky Festival. Mensen keken er van te voren al reikhalzend naar uit, omdat het gaat om een Scotch uit de Speyside regio.

'De verwachtingen van een Speyside whisky zijn heel hoog'

Ook de oprichter zelf was erg blij toen de whisky’s onthuld werden. In ons sfeerverslag staat onder meer het volgende:
‘De verwachtingen van een Speyside whisky zijn heel hoog. Daarom hebben we iets meer dan negen jaar gewacht met deze release.’

 Citroencake, peer en geschaafde kokos

Ook gingen we alvast aan de slag met een kleine sample voor een review. In onze Ballindalloch Single Cask review schreef onze Hessel het volgende:
‘De eerder genoemde aroma’s van tropisch fruit doen het meest denken aan papaya en een frisse variant van mango. We ruiken door en de associaties blijven komen, zoals citroencake, peer en geschaafde kokos . Misschien ken je de stroopsoldaatjes van vroeger nog? Dit lijken we ook te herkennen in de rijke neus van deze spannende Ballindalloch whisky.’
Meer weten? Lees dan rustig de gehele review. Of bezoek de officiële pagina van de distilleerderij zelf.
Dan is nu onze vraag: wat is jouw favoriete whisky uit de Speyside regio? Laat het ons rustig weten in een reactie hieronder.
De whisky is vanaf woensdag aanstaande te koop, laat Slijterij & Wijnhuis Zeewijck in een reactie aan Whisky Monkeys weten. De exacte verkoopprijs is nog onbekend. 

Poll

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties