Whisky in een nieuw jasje: Highland Park verandert van uiterlijk

Nieuws
zondag, 20 oktober 2024 om 17:00
highland park change whisky
Als je wel eens in een slijterij komt, ken je ongetwijfeld de opvallende Highland Park flessen met de Vikingtekens erop. Deze flessen verdwijnen langzaam uit het straatbeeld. De Highland Park-distilleerderij heeft de verpakkingen van haar whisky’s namelijk veranderd.
De nieuwe look van de Schotse whisky heeft verschillende voordelen. De flessen hebben een upgrade gekregen, het milieu wordt minder belast en de whisky in de fles krijgt wat meer de spotlight.

Niet alle Highland Park klassiekers op de schop

Gordon Motion, meester whiskymaker van de distilleerderij, vertelt dat de wijziging geldt voor het hele kernassortiment van Highland Park. De 12 Year Old, 15 Year Old en 18 Year Old whisky’s zijn als eerste aan de beurt en de oudere expressies blijven nog even gelijk.
‘Met de verpakkingsupdate kunnen we een nieuwe look vieren, terwijl we de onderscheidende, consistente whisky waar we bekend om staan blijven delen. Het is een smaak die nergens anders ter wereld kan worden gereproduceerd.’
Gordon Motion.
De whisky’s van de distilleerderij blijven dus onveranderd, maar krijgen neutralere dozen met een lichtere kleur. De expressies onderscheiden zich met verschillende houtpatronen op de doos. De etiketten bevatten de naam van de whisky, de leeftijd en een motief van heide. Dit laatste is een knipoog naar de smaak van de Orkney whisky.
De flessen zelf zijn ook veranderd. In plaats van de motieven die de flessen sierden, is er nu slechts het Highland Park logo op de fles te zien met daaronder ‘Product of Orkney’.

Niet alleen het kernassortiment op de schop

Het whisky kernassortiment van Highland Park is niet het enige dat aangepakt wordt. De travel retail expressies van de distilleerderij worden ook aangepast. Hiervan gaat niet alleen de verpakking op de schop, maar ook de naam.
De Highland Park 14 Year Old heet voortaan Land of Orkney. De 16 Year Old whisky is omgedoopt tot Sea of Orkney en de 18 Year Old is een knipoog naar de lucht met als naam Air of Orkney. Ook deze flessen komen binnenkort in de schappen terecht, wanneer de huidige voorraad op is.
Meer over Highland Park en haar whisky vind je in het Highland Park overzicht.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.