Whiskydrinker heeft de keuze: 2 festivals op de planning zaterdag

Nieuws
dinsdag, 31 oktober 2023 om 17:00
festival
Wie van whisky houdt en zaterdag naar een festival wil, heeft een kleine uitdaging. Want er staan namelijk twee op de planning. Opvallend is dat ze ook nog eens in dezelfde provincie zijn en deels overlap vertonen. Dus hoe pak je dit het beste aan?
Van één tot en met zes uur ’s avonds vindt in Hulst een whiskyfestival plaats. Het gaat om de derde editie van dit festival, waarbij er dit jaar iets nieuws zal plaatsvinden. Zo wordt er na zes uur ’s avonds een after party georganiseerd.

Whiskyfestival in Hulst

Het gaat om een kleinschalig festival waarvoor 400 kaarten te koop zijn. Het festival is bijna uitverkocht. Dus mensen die nog heen willen dienen er snel bij te zijn. Kaarten zijn te koop via de officiële website.

Whiskyfestival in Vlissingen

Een ander festival dat ook 4 november plaatsvindt is Whisky by the Sea in Vlissingen en deze is iets groter. Hiervoor zijn twee sessies: één van half twee ’s middags tot en met vijf uur ’s avonds en één van zeven uur ’s avonds tot en met half elf ’s avonds. Dit festival heeft drie jaar niet plaatsgevonden wegens de pandemie en vindt nu eindelijk weer plaats. Ook hiervoor zijn nog tickets te koop via de officiële website.

Zo combineer je beide festivals

Als je een BOB bij je hebt, zou je naar beide festivals kunnen gaan. De afstand tussen beide locaties is ongeveer 62 kilometer, wat neerkomt op iets meer dan 50 minuten rijden. Het is namelijk mogelijk om eerst naar Hulst te gaan en daarna de avondsessie mee te pakken in Vlissingen.

Een uitdaging

Eén van de standhouders die een uitdaging had om alles te combineren, dus de drie sessies bij elkaar, is Stichting Dutch Whiskyteers. ‘We gaan ons voor het eerst opsplitsen,’ laat Lisette weten in een reactie met Whisky Monkeys. Dat is spannend, maar wel belangrijk voor de stichting die diverse Nederlandse distilleerderijen vertegenwoordigt en ook Santing Beer and Spirit Barrels.
Hoe maak je de juiste keuze? Vooral standhouders zijn belangrijk. Want wat kun je allemaal proeven? Die van Whisky by the Sea hebben we voor je op een rijtje gezet. Die van Hulst zijn tot op heden niet bekend en hebben we nagevraagd.
Welk festival bezoek jij dit weekend?

POPULAIR NIEUWS