WhistlePig brengt experimentele Summerstock Solera whiskey uit

Nieuws
maandag, 26 juni 2023 om 17:00
whistlepig summerstock solera
WhistlePig is wat betreft de boerderij en de distilleerderij volledig overgestapt op zonne-energie en dat moet gevierd worden. Het merk brengt dan ook een whiskey uit waarbij de zon een flink aandeel in het proces heeft gehad.
Al in 2020 werd er een begin mee gemaakt en tot dit jaar werd er telkens een stap gezet om geleidelijk naar 100 procent zonne-energie. Nu heeft de boerderij het punt bereikt waarop energie teruggestuurd wordt naar het elektriciteitsnet en het bedrijf energie-neutraal is.
WhistlePig is ontzettend trots op dit resultaat en viert het met een nieuwe whiskey en een toffe samenwerking. Het merk heeft de handen ineengeslagen met Pit Viper om de WhistlePig Summerstock Solera whiskey in een tof pakket te leveren. In het pakket zit niet alleen de nieuwe gelimiteerde whisky, maar ook een blitse zonnebril: de Pit Viper 2000 met een bandje om deze te bevestigen. Deze bril heeft alle kleuren van de regenboog en is een knipoog naar wat de zon voor de Summerstock Solera whiskey gedaan heeft.

Wat is WhistlePig Summerstock Solera whiskey?

De whiskey is gerijpt in speciale Solara vaten, een woordspeling op de Solera-methode. Deze vaten zijn op hun beurt weer geroosterd door niets minder dan de zon zelf. En dat past natuurlijk perfect bij de stap die WhistlePig gezet heeft.
De WhistlePig Summerstock Solera Whiskey is een mix van rogge- en tarwewhisky’s die na de rijping op 43 procent ABV gebotteld is. De whiskey heeft tonen van eikenhout, zachte bakkruiden en esdoorn. Deze smaken worden gevolgd door een zachte jamachtige afdronk. Wat betreft de neus wordt er niet omschreven wat de WhistlePig Summerstock Solera Whiskey brengt.
Je kunt de WhistlePig limited edition Summerstock Solera Whiskey nu pre-orderen op de WhistlePig website voor 149,99 dollar (ongeveer 135 euro). Een deel van de opbrengst gaat naar Everybody Solar. De whiskey komt ook in de Amerikaanse schappen terecht, maar dan zonder de extraatjes. De prijs is dan ook wat lager, namelijk ongeveer 73 dollar.
Dit is niet de eerste samenwerking die een whiskeymerk met een kledingmerk aan gaat. Eerder al gingen Jameson en Dickies een samenwerking aan en ook Glenfiddich en BYBORRE kwamen samen met een speciale lijn.

POPULAIR NIEUWS