Horror?! De rol van whisky in Disney’s Haunted Mansion

Nieuws
maandag, 14 augustus 2023 om 17:00
haunted mansion
Sinds kort draait Disney’s Haunted Mansion in de bioscoop en daarin is een kleine rol weggelegd voor de godendrank. Hoe dat zit, leggen we je uit in dit artikel.
De hoofdrolspeler van de film is Lakeith Stanfield, die in de huid kruipt van Ben. Aan het begin van de film, is hij niet al te gelukkig en daar ‘helpt’ whisky bij. Zo zien we een shot in een kroeg waar bij een onbekende dram drinkt. Volgens de barman heeft Ben dan ook een slechte dag te pakken, waarop Ben zegt: ‘Waarom denk je dat ik een slechte dag heb?’
Het antwoord is simpel: ‘Omdat je naar gisteren ruikt.’ Geen mooi visitekaartje dus voor de godendrank. Tevens is Ben daarna van mening dat het leven én iedereen verrot is.

Geen dag zonder zorgen

Als we daarna naar het huis van Ben gaan, volgt er een tweetal shots van een whiskycollectie – zonder dat de flessen echt goed zichtbaar worden. Het is duidelijk bedoeld om aan te geven dat Ben op dat moment regelmatig een glas drinkt om zijn zorgen te vergeten. Later wordt duidelijk waarom, maar die reden gaan we hier uiteraard niet verklappen.

Bewapen met een fles whisky?

In zijn huis vindt overigens nog een grappige scene plaats als ineens Father Kent (Owen Wilson) bij hem naar binnen stapt. Ben slaapt, schrikt zich rot en denkt aan een inbreker. Hij bedenkt zich niet en wapent zich met een fles whisky. Al dreigend loopt hij naar de deur met een fles whisky in zijn hand alsof het een honkbalknuppel is. Vervolgens kijk je naar een heerlijk droge scene, want Wilson weet als geen ander hoe komedie werkt.
Hierna gaat het verhaal pas echt van start en verdwijnt de godendrank naar de achtergrond. De goden worden namelijk ingeruild voor geesten…
De film draait nu in de bioscoop. Onlangs spotten we de drank ook nog in Oppenheimer.
Foto: Disney
Haunted Mansion Image
Haunted Mansion
EUR22.98
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS