Wijngigant gaat whiskey stoken

Nieuws
maandag, 29 mei 2023 om 17:00
distilleerketel
In de Verenigde Staten is iets opmerkelijks gebeurd. Foley Family Wines, een bedrijf achter luxe wijnen, heeft namelijk een whiskey distilleerderij overgenomen. Daarmee verbreedt het wijnbedrijf zijn horizon en productenlijn met whiskey.
De distilleerderij die overgenomen wordt is de Bently Heritage Estate Distillery in Minden, Nevada. Heel lang is de stokerij nog niet open. Pas sinds 2019 opende deze haar deuren, maar drie jaar later stond er alweer een ‘te koop’ bordje op het gazon.
Foley Family Wines neemt de hele faciliteit over. Deze bestaat uit een distilleerderij voor Amerikaanse whiskey en een distilleerderij voor single malt die samen met wat proeflokalen in een 100 jaar oude meelfabriek gevestigd is. Ook de bestaande voorraad whiskey, bourbon, single malt en rogge whiskey van Bently Heritage Distillery is overgenomen.

Foley Family Wines ziet stap in de whiskeywereld als tactische zet

Voor Foley Family Wines is het een tactische zet, vertelt Shawn Schiffer, voorzitter van het bedrijf. Hij vertelt dat het portfolio van wijnen al sinds 1996 uitgebreid wordt en de stap naar whiskey spannend is.
Toch kijkt hij uit naar het nieuwe avontuur van Foley. Hij ziet namelijk de vraag naar gedistilleerde dranken zoals whiskey groeien en het gedrag van consumenten veranderen. De stap naar whiskey is daardoor niet heel vreemd.
Van de whiskey en bourbon voorraad is het niet duidelijk hoe deze ingezet zal worden. Dit kan onder de Foley Family Wines naam zijn, maar ook onder de oude naam van de distilleerderij. Dat laatste zou betekenen dat er alsnog een aantal dranken van Bently Heritage Distillery het levenslicht zullen zien. Schiffer vindt de erfenis van Bently erg belangrijk. ‘Hun nalatenschap sluit perfect aan bij de inzet van onze familie voor de gemeenschap en duurzaamheid in onze wijngaarden en wijnmakerij’.
Foley Family Wines heeft de naast deze distilleerderij in verschillende landen bedrijven overgenomen. Dit zijn onder andere wijnbedrijven in de Verenigde Staten, Argentinië, Frankrijk en Nieuw Zeeland.
Intussen verschijnen er regelmatig in binnen- en buitenland distilleerderijen. Zo heeft Witchburn Distillery onlangs bouwplannen ingediend in Campbeltown.
Beeld: Pixabay

POPULAIR NIEUWS