Wolfcraig uitbreiding wederom geblokkeerd

Nieuws
dinsdag, 30 mei 2023 om 9:00
wolfcraig 30
Wolfcraig Distillery wilde heel graag een uitbreiding van de distilleerderij doen in Schotland doen, maar dat gaat helaas niet door. De plannen zijn namelijk voor de tweede keer afgewezen.
Wolfcraig Distillers wil al sinds 2020 uitbreiden. Toen werkte Michael Lunn samen met zijn zoon Jamie Lunn, John Moore, Ian MacMillan en Richard Paterson om een nieuwe stokerij te realiseren. Toen er in 2021 een deal met de Ambassador Group kwam, was de realisatie van de distilleerderij op Craigforth Campus in Stirling een stap dichterbij.
Alleen moest er nog wel een bouwvergunning voor de uitbreiding komen. De Stirling Council heeft alleen al in mei 2022 met een ‘nee’ geantwoord op het eerste verzoek hiervoor. Wolfcraig Distillery is hier in beroep tegen gegaan, maar daar komt nu een nieuwe afwijzing bij. De reden voor de afwijzing is de omvang van het project en de impact op het landschap.

Wat wilde Wolfcraig Distillery precies allemaal bouwen?

Wolfcraig wil namelijk nogal wat gaan bouwen in Stirling. Naast de distilleerderij staat er een familie-attractie, een proeflokaal en een bistro-restaurant met een bar gepland. Deze laatste moet plek bieden aan 180 mensen. Voor de Local Review Body van Stirling Council is de combinatie van dit alles een brug te ver.
Jamie Lunn, medeoprichter van Wolfcraig Distillers is niet blij met het antwoord: ‘We zijn zeer teleurgesteld over het besluit van de Local Review Body om de planning voor de ontwikkeling van de distilleerderij en het bezoekerscentrum in Craigforth te weigeren.’
Lunn vertelt dat er sinds de eerste afwijzing flink gewerkt is door Wolfcraig om ervoor te zorgen dat de toegevoegde waarde van de distilleerderij duidelijk is. Het levert namelijk niet alleen banen op, maar zorgt ook meteen voor een belangrijke toeristische plek in Stirling.
De mede-oprichter van Wolfcraig laat weten de hoop niet op te geven. Er wordt namelijk gekeken naar andere locaties voor de nieuwe Wolfcraig distilleerderij in Schotland. Eerder deze maand bracht Wolfcraig haar eerste botteling uit, een 30 jaar oude premium blend die gelimiteerd verschenen is.