Wild Turkey komt met Bourbon die generaties overbrugt

Nieuws
door Monkey
zondag, 29 oktober 2023 om 17:00
wild turkey generations
Wild Turkey heeft een nieuwe whisky onthuld die geboren is door een samenwerking tussen drie generaties van de Russell familie binnen het bedrijf. Het gaat om de toepasselijk genaamde Wild Turkey Generations Bourbon, een blend van vier dranken.
De Genrerations bourbon combineert de ervaring van Jimmy, Eddie en Bruce Russell en daarmee meer dan honderd jaar ervaring binnen het bedrijf. De laatstgenoemde is onlangs de associate blender geworden binnen Wild Turkey, terwijl Jimmy en Eddie beide master distillers zijn. Samen hebben ze een blend gemaakt van vier whisky’s.

Wat is Wild Turkey Generations?

Om de variatie aan smaak en expertise van de familie te laten zien, hebben ze de whisky’s voor de blend met de hand gekozen. Bruce koos een 12-jaar oude Bourbon met een krachtige smaak. Eddie koos twee whisky’s van respectievelijk 14 en 15 jaar oud. Jimmy ging voor het klassieke Wild Turkey profiel met een negen jaar oude Bourbon.
De combinatie van deze vier dranken heeft een smaakprofiel opgeleverd dat in de neus begint met eikenhout en vanille. In de mond heeft Wild Turkey Generations onder meer zoete tonen van vanille, karamel en donkere kersen, die plaatsmaken voor warme tonen van peper en gerijpt eikenhout richting de afdronk. De whisky is gebotteld op 60,4 procent alcohol in een fles die voor de familie bijzonder is.
Deze bevat namelijk de handtekeningen van alle drie de Russells, maar voor de makers is de whisky veel meer dan dat. Bruce Russell geeft aan dat met deze whisky twee dingen gevierd moeten worden: familie en moed. Voor hem is het bovendien een uitgelezen kans om zijn expertise te laten zien.
Ook voor masterblender Jimmy Russell is de whisky bijzonder: ‘Ik heb een aantal geweldige whisky's gemaakt gedurende mijn carrière, en Generations gaat in mijn hall of fame‘.
Wild Turkey Generations is in gelimiteerde oplage uitgebracht en kost per fles 450 dollar (ongeveer 425 euro). De whisky komt later dit jaar naar geselecteerde markten, maar of de drank ook naar Nederland komt is niet bekend.
Foto: Wild Turkey

POPULAIR NIEUWS