Heaven Hill verrast met tien jaar oude bourbon

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 22 augustus 2023 om 11:00
heaven hill
Heaven Hill Distillery heeft een langverwachte whiskey uitgebracht. Het gaat om een bourbon die maar liefst tien jaar oud is en de elfde release vormt in halfjaarlijkse Fitzgerald Bottled-in-Bond serie. De whiskey in kwestie is de Spring 2023 Fitzgerald Bottled-in-Bond Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Maar was de serie niet gestopt?
Voor liefhebbers van de Fitzgerald bourbon serie heeft Heaven Hill een mooie verrassing uitgebracht. De Old Fitzgerald bourbon serie werd namelijk in 2018 aangekondigd, waarbij er gemeld werd dat er tien bottelingen zouden komen. Elk half jaar zou er een verschijnen en de laatste in de serie is afgelopen herfst gebotteld en uitgebracht.
Toch is er nu een elfde fles aangekondigd in de vorm van de Spring 2023 Fitzgerald Bottled-in-Bond Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Zoals ook de rest van de serie dat is, is deze whiskey gebotteld in een speciale fles. De vloeistof in de fles is minstens zo speciaal.

Wat is de nieuwe Heaven Hill Fitzgerald bourbon?

De Heaven Hill whiskey is namelijk al in 2013 gedistilleerd en in vaten gegaan. Dit gebeurde tussen januari en juni van dat jaar, wat de Spring 2023 Fitzgerald Bottled-in-Bond Kentucky Straight Bourbon Whiskey een lenterelease maakt.
Het is daarmee niet de jongste of oudste whiskey in de lijn. De jongste is een negenjarige bourbon en de oudste is een 19 jaar oude Old Fitzgerald. Heaven Hill heeft de koperkleurige drank gebotteld op 50 procent ABV, wat het een van de sterkere edities maakt.
Dit zijn de tasting notes van de Spring 2023 Fitzgerald Bottled-in-Bond Kentucky Straight Bourbon Whiskey:
Neus: Bruine suiker, stroop, lichte bakkruiden en sinaasappelschil.
Smaak: Noten van butterschotch, eikenhout en kruidnagel.
Afdronk: Lang en warm met tannines en een pepertje, gevolgd door een hint van houtskool.
De nieuwe Heaven Hill whiskey is nu in de Verenigde Staten te koop voor 139,99 dollar (omgerekend ongeveer 127 euro). Of de whiskey ook in Europa uitkomt is niet bekendgemaakt.
Kentucky Bourbon & Tennessee Whiskey Image
Kentucky Bourbon & Tennessee Whiskey
EUR22.15
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Heaven Hill.

POPULAIR NIEUWS