Whisky Madness: advent kalenders voor elke whiskyliefhebber

Rubrieken
door Monkey
zondag, 29 oktober 2023 om 15:00
advent
Het is weer zondag en dus tijd om met een lekker glas whisky eens te kijken wat er allemaal nog meer rondom de godendrank te vinden is. Deze week nemen we een voorzichtige aanloop richting Kerst met een aantal toffe whisky advent kalenders.
Je hebt het afgelopen week ongetwijfeld al meegekregen: we gaan richting de feestdagen en de eerste Christmas whisky’s zijn al verschenen. Intussen heeft ook Michael Bublé al iets van zich laten horen. Niet met zijn kersthits, maar met een eigen whiskeymerk. Tijd om zelf ook alvast naar de komende feestdagen te kijken en hoe kan dat beter dan met een advent kalender die bol staat van het levenselixir?

Vita Dulcis Advent Kalender

De eerste whisky advent kalender is de Vita Dulcis Advent Kalender die zich richt op verschillende whiskyliefhebbers die allemaal aftellen vanaf 1 december tot 25 december, Eerste Kerstdag. Dat betekent dus dat je 24 vakjes open kunt maken met achter elk vakje een andere dram. In totaal krijg je bij een kalender 48 centiliter whisky.
Vita Dulcis heeft vier verschillende kalenders te koop. In de een vind je Schotse whisky’s uit alle regio’s, terwijl een andere zich richt op Ierse whiskey. Weer een andere kalender laat je allerlei Japanse whisky’s proeven en last but not least is er een Premium Advent Calendar, met luxere whisky’s.

Johnnie Walker Advent Kalender

Als je niet zo van het consequent aftellen bent gedurende bijna een hele maand, kun je ook een wat kleinere set kopen. Neem dan bijvoorbeeld de Johnnie Walker Advent Kalender. Deze kalender heeft twaalf drams van het bekende whiskymerk, waarbij je twee flesjes van 5 centiliter Johnnie Walker Black, Johnnie Walker Double Black, Johnnie Walker Red, Johnnie Walker Gold, Johnnie Walker Aged 18 en Johnnie Walker Blue krijgt. De set kost je iets minder dan 60 euro.

Flaviar Whisky Advent Kalender

Heb je liever een complete set met drams van over de hele planeet? Dat kan natuurlijk ook. Flaviar heeft een advent kalender gemaakt waarin je met 24 whisky's elke dag een andere smaak mag ervaren. Je vindt in de set onder andere expressies van Milk & Honey, Smokehead, Nc'nean, Starward, Slyrs en Glengoyne. Zo wordt de aanloop naar Kerst wel een hele leuke!

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties