Wilde whiskydiner met Jan Beek op komst

Nieuws
maandag, 28 augustus 2023 om 13:00
jan beek
Mensen die in de buurt van Driebergen wonen, kunnen 22 november in hun agenda zetten. Dan vindt namelijk het Wilde whiskydiner met Jan Beek plaats.
Dit evenement is een samenwerking tussen De Mol Dranken en Jan Beek. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor dit diner, maar de officiële website meldt in ieder geval dat het een ‘onvergetelijke avond!’ belooft te worden.
Het diner wordt verzorgd door Victor Rademaker, die dit al eens eerder heeft gedaan en Jan Beek van Beek Spirits zat dit combineren met de juiste whisky’s. Daarbij zal hij ook interessante verhalen vertellen.

Details van het diner

Dit zijn alle details van Wilde whiskydiner op een rij:
  • Datum: 22 november
  • Tijd: 18.30-22.30 uur
  • Locatie: Heeren van Driebergen
  • Prijs: 85 euro
Let op: het gaat om gelimiteerde plekken. Er is slechts plaats voor 32 personen. Verder staat op de website vermeld dat de aanmelding pas definitief is, als de 85 euro contant is afgerekend in de winkel.

Voor de gek gehouden door distillery manager

Dan gaat het om de winkel De Mol Dranken in Driebergen. Eigenaar Rogier de Mol is dol op de godendrank. Zo is hij ook de initiatiefnemer van Whiskyfestival Driebergen en heeft hij een hele specifieke droom: alle Schotse distilleerderijen bezoeken. Hij is namelijk dol op Schotse whisky. Zo vertelde hij eerder dit jaar in een exclusief interview met ons dat hij eens voor de gek is gehouden door de distillery manager van Auchentoshan. Hoe dat precies zit, lees je in ons interview.

Interview Jan Beek

Ook Jan Beek van Beek Spirits hebben wij uitvoerig gesproken. Hij vertelde ons onder meer hoe belangrijk goede vaten voor hem zijn.

'Het is een pikorde en hij heeft het geluk dat hij aan de goede kant zit. ‘Als je bovenin zit, heb je de eerste keus, dan heb je goede vaten. Dan komt de volgende, die krijgt minder goede vaten, dan komt er weer een en zo gaat het door.’ Jan ziet nu veel producten op de markt komen met foutjes. Dat er bijvoorbeeld iets op de markt komt wat gelegen heeft in een minder vat. ‘Ik zeg altijd: als je een fles whisky van een tientje de lekkerste vindt, ben je een geluksvogel. En ik kan kwaliteit bepalen, maar iedereen bepaalt zelf wat hij lekker vindt.’
Meer hierover lees je terug in het Jan Beek interview.

POPULAIR NIEUWS