Winterse Big Peat en Scallywag whisky onthuld

Nieuws
door Monkey
maandag, 18 september 2023 om 11:00
douglas laing winter
De pepernoten liggen al in de winkel, dus waarom niet alvast een winterse whisky onthullen? Dat moet de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing gedacht hebben. Er zijn namelijk twee winterse whisky’s onthuld: Big Peat Christmas en Scallywag Winter Edition.
De Scallywag Winter Edition voegt voor de vierde keer een whisky toe aan de Annual Winter Series van het merk, terwijl Big Peat al helemaal klaar is voor de kerstdagen. En daarbij brengt de Schotse visser van het merk een grote primeur met zich mee.
Voor het eerst bottelt Douglas Laing met de Big Peat Christmas Edition namelijk een whisky van het merk die afgewerkt is in sherryvaten. De Islay blend bestaat uit whisky’s Ardbeg, Bowmore, Caol Ila en Port Ellen, zoals gebruikelijk, maar na de rijping is er nog een speciale finish in een sherryvat gedaan. Daardoor geeft deze Big Peat expressie een verwarmende winterse smaak die perfect moet passen bij de kerst. De visser is op de verpakking draagt een kersttrui en bijpassende kerstboom en is er helemaal klaar voor.
De Fox Terriër van Scallywag heeft, net als de Big Peat whisky, verwarmende tonen meegekregen. Deze whisky heeft gerijpt in een combinatie van Oloroso sherryvaten en Pedro Ximénez Sherry butts, waardoor dit een 100 procent sherrygerijpte whisky is geworden. Op de verpakking is het noorderlicht te zien en natuurlijk de mascotte van het merk, maar dan wel met een dikke wintermuts op.

Wat mag je van de winterse Big Peat en Scallywag whisky’s verwachten?

Qua smaak zijn beide whisky’s van Douglas Laing helemaal afgestemd op de winterse dagen die eraan komen. Wat betreft Big Peat mag je onder andere gedroogd fruit, cacao en kruiden verwachten, naast de kenmerkende zeelucht van de Hebriden. Scallywag heeft onder andere peperkoek en een nootachtige moutstijl die in de afdronk winterse kruiden onthult.
De Big Peat whisky is gebotteld op 54,8 procent ABV en de Scallywag Winter Edition ging de fles in op 52,5 procent. Voor beide whisky’s geldt dat dit de natuurlijke vatsterkte van de drank is en dat ze non-chill filtered en zonder toevoegingen gebotteld zijn.
Zowel de Big Peat Christmas Edition als de Scallywag Winter Edition zijn vanaf nu in gelimiteerde oplage te koop. Voor de Big Peat whisky geldt een adviesverkoopprijs van 74,95 euro, waar de Scallywag whisky 6 euro meer kost.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS