Yamazaki Distillery gaat weer open en biedt twee gave tours aan!

Nieuws
door Monkey
woensdag, 11 oktober 2023 om 13:36
suntory yamazaki distillery
Liefhebbers van Japanse whisky opgelet en in het bijzonder fans van de felbegeerde Yamazaki whisky! De distilleerderij opent volgende maand opnieuw haar deuren voor publiek!
Heb je binnenkort een reis naar Japan op de planning staan en is er een gaatje om naar Kyoto te gaan? Weet dan dat je vanaf 1 november een tour kunt boeken bij de geliefde Japanse distilleerderij Yamazaki! De distilleerderij is de afgelopen tijd grondig gerenoveerd.

Complete blikvanger geworden

De heropening van Yamazaki Distillery valt nauw samen met het 100-jarige bestaan van Suntory. In maart dit jaar werd al gezegd dat er 10 miljard Japanse Yen (wat neer komt op meer dan 75 miljoen euro) zou gaan investeren in de Yamazaki en Hakushu distilleerderijen.
Verder is de toegangspoort ook een complete blikvanger geworden, waarbij de poort gemaakt is van koper afkomstig uit pot stills dat opnieuw is gebruikt. Ook de receptie van het whiskymuseum is onder handen genomen.
Natuurlijk is de distilleerderij niet alleen te bezoeken, ook is er een tasting room, waar whisky’s geproefd kunnen worden. En ook heeft de distilleerderij exclusieve whisky’s die dus enkel daar te koop zullen zijn.

Welke tours kunnen er geboekt worden?

Er kunnen volgende maand twee complete nieuwe tours geboekt worden. De entree is compleet vernieuwd en omgetoverd tot een bos. Er zijn zelfs bij de ingang bomen geplant die normaal gesproken groeien in nabij gelegen bossen van Shinamoto en Oyamazaki.
Voor liefhebbers zijn er twee tours te boeken, eentje van rond de 20 euro, waarbij bezoekers 80 minuten lang worden rondgeleid en whisky kunnen proeven. Deze tasting behelst Yamazaki single malt, een single malt whisky met zeldzame componenten en een Yamazaki Highball. Bij deze tour zit ook een tasting glas die mensen mee naar huis mogen nemen.
Whisky Rising: The Second Edition Image
Whisky Rising: The Second Edition
EUR28.84
Op voorraad
Koop op bol.
De tweede tour is wat duurder en daamee ook specialer. Voor iets meer dan omgerekend 65 euro krijgen mensen ook een rondleiding, maar ook op exclusivere plekken; productiegebieden waar niet iedereen komt. En tot deze tasting behoort de 12-jaar oude Yamazaki. Iedereen die deel wil nemen dient minimaal twintig jaar of ouder te zijn.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties