Update - Zeer gelimiteerde Dutch Caribbean Whisky eindelijk gebotteld

Nieuws
zondag, 02 april 2023 om 17:30
whisky monkeys caribbean cask front
Mogen we even voorstellen: Whisky Monkeys Dutch Caribbean Whisky. Het klopt wat mensen zeggen. Wachten duurt lang. Zeker als je niks mag zeggen tegen de wereld, Maar het wachten wordt beloond, want de eerste echte Whisky Monkeys whisky zit in de fles! En dat is mooi op tijd voor het zomerse weer dat eraan zit te komen, want de whisky heeft een heerlijk tropisch tintje gekregen.

Update

Lieve mensen, dit was natuurlijk een 1 april grap. We zouden graag eens een eigen whisky op de markt brengen. Wie weet..
Lees ook ons artikel waarbij de leukste 1 april grappen op een rij hebben gezet die rond gingen in de whisky-industrie. 
Oorspronkelijke bericht

Whisky met een zomers tintje

Nog voor de release van Whisky Monkeys als dé journalistieke website rondom alles dat whisky mag heten, waren we al betoverd door het elixir van de goden. Het verhaal gaat zelfs een paar jaar verder terug dan de aftrap van onze website. Tijdens een van onze vele trips brachten we een bezoek aan een distilleerderij. Toen we uiteindelijk hoorden van de mogelijkheid om zelf een vat te kopen, dachten we nog: 'wie doet dat nou zonder enige grip op de whisky die erin gaat?' Toch kriebelde er iets in ons, wat later ook tot uiting kwam in de vorm van Whisky Monkeys: whisky kruipt waar het niet gaan kan.
Dus besloten we uiteindelijk toch voor een vat te gaan. Maar wat dan? De keuze was reuze, dus hoe kies je dan wat? We wilden iets fris doen wat mooi aan zou sluiten bij de zomer. Daarbij hebben we ons laten inspireren op heerlijke Caribische whisky’s zoals de The Glenlivet Caribbean Reserve, een whisky die in selectieve rumvaten gefinisht is.
Om een lang verhaal kort te houden, is een rumvat ook het vat geworden waar uiteindelijk de allereerste Whisky Monkeys whisky in gefinished is. Daarvoor heeft onze whisky nog ruim drie jaar in een ander Amerikaans eikenhouten vat gezeten, om de mooie lichte amberkleur te krijgen die hij heeft.
Het resultaat mag er zijn: de eerste Whisky Monkeys whisky is klaar voor de zomer!

Whisky Monkeys Dutch Caribbean Whisky is zeer gelimiteerd verkrijgbaar

Met veel zorg en liefde is er al die tijd naar onze whisky omgekeken. Natuurlijk hebben we zelf tussendoor geroken, geproefd en bijgestuurd, terwijl onze Dutch Caribbean Whisky aan het rijpen was. Het heeft geleid tot een mooie friszoete en zomerse whisky, die je zelfs met tropische temperaturen heerlijk kunt drinken. De whisky is non-chill filtered gebotteld op 43,5 procent alcohol. We zijn ongelooflijk trots op het resultaat en hopen dat ook jullie straks kunnen genieten van onze eerste stap in de whiskywereld.
Dit zijn de tasting notes:
Kleur: Een mooie lichte amberkleur die nu al een mooie zomer voorspelt
Neus: Een zoete, zomerse mix van fruit zoals banaan, ananas en citrus met een hint van kruiden
Smaak: Een explosie van tropisch fruit, banaan, citrus en toffee, met een kleine hint van het eikenhouten vat
Afdronk: Een heerlijk soepele en zachte middellange afdronk met tonen van tropische vruchten, gevolgd door kruiden en een heel klein beetje hout
Onze eerste whisky is een zeer gelimiteerde geworden. We hebben uiteindelijk 352 flessen uit het vat weten te (laten) persen en die zijn uiteindelijk gebotteld. Daar houden we er zelf natuurlijk ook wat van, maar de rest van de flessen worden verkocht. Hou onze website in de gaten voor de prijs en meer informatie over hoe jij er een kunt bemachtigen.
O, en nog één ding: we gaan er natuurlijk geen whisky weg geven, maar wel leuke merchandise die hieraan gerelateerd is. Check daarom onze pagina met prijsvragen en hou natuurlijk ons nieuws en onze sociale media zoals Instagram in de gaten!

POPULAIR NIEUWS