Zeldzame Pappy van Winkle whiskey en meer oude whisky binnenkort onder de hamer

Nieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 16:00
pappy van winkle 20yo family reserve
Er is een veiling op komst waarbij een enorme verzameling whisky’s, whiskeys en bourbons onder de hamer gaat. De verzameling bestaat uit 47 waardevolle expressies zoals flessen Pappy van Winkle 20 Year Old single malt whiskey en een ontzettend zeldzame Japanse whisky.
De collectie is in de afgelopen jaren verzameld door Dr. Paul S. Hirsch, een bekende auteur en historicus. Hirsch is onder andere bekend van ‘Pulp Empire: The Secret History of Comic Book imperialism’. Zijn hobby van whisk(e)y verzamelen begon enkele maanden nadat hij een ongeluk kreeg.

Once-in-a-lifetime kans

Tijdens zijn herstel kwam bij een zeldzame fles Old Weller Original 107 Barrel Proof whiskey tegen.
Louis Krieger, global business director voor Bonhams Skinner, het veilinghuis waar de flessen geveild worden, vertelt dat de veiling uniek is.
‘Het is niet overdreven om te zeggen dat dit een once-in-a-lifetime kans is om enkele van de zeldzaamste en meest gewilde flessen ter wereld te verwerven.’

Welke zeldzame whisky’s gaan er onder de hamer bij Bonhams?

Hirsch heeft in de jaren nadat hij invalide is geworden maar liefst 47 flessen ontzettend zeldzame whisk(e)ys bij elkaar weten te krijgen. Bij de verzameling zitten onder andere de volgende flessen:
  • Willet Family Estate 25 Years Old Bourbon (met zwart zegel)
  • Willett Family Estate 21 Years Old Bourbon (met gouden zegel)
  • Karuizawa 31 Years Old 1981
  • W.L. Weller 12 Years Old Single Barrel
  • Pappy Van Winkle Family Reserve 20 Years Old
  • William Larue Weller from 2006

Ongelooflijk zeldzame flessen

Een van de genoemde flessen, de Willett Family Estate 21 Years Old Bourbon met gouden zegel, is een wheated bourbon. Van de botteling wordt gedacht dat dit een van de laatste expressies van de Stitzel-Weller distilleerderij is. Bonhams Skinner schat de waarde van de whiskey tussen de 12.000 en 15.000 dollar.
Dit is niet de meest waardevolle fles in de collectie van Hirsch. De Willett Family Estate 25 Years Old Bourbon met zwart zegel wordt namelijk geschat tussen de 15.000 en 20.000 dollar en van de 31 jaar oude Karuizawa whisky wordt verwacht dat deze ongeveer 10.000 a 15.000 dollar opbrengt.
De veiling van de whiskycollectie van Hirsch begint op 4 juni. Tot 18 juni kan er vervolgens online of bij Skinner in Boston geboden worden op de flessen. Daarna valt de hamer definitief en veranderen de flessen godendrank van eigenaar.
Whisky Leren proeven Image
Whisky Leren proeven
EUR24.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties