Vraag Maar Raak: Hoe kijk je aan tegen vrouwen in de whisky-industrie?

Rubrieken
vrijdag, 31 mei 2024 om 15:00
whiskyglass our whisky foundation
Elke week stellen we de monkeys weer een interessante vraag in de Vraag Maar Raak. Deze week luidt de vraag: Hoe kijk je aan tegen vrouwen in de whisky-industrie?

Jan-Marc

Die vraag snap ik niet helemaal. Moet ik er anders tegenaan kijken dan tegen een man? Ik zeg altijd dat iemand moet aangenomen worden op haar of zijn capaciteiten, zijn of haar plek in het team en wat hij of zij toevoegt aan het bedrijf.
Dat gezegd hebbende heb ik regelmatig gemerkt dat vrouwen beter kunnen ruiken en proeven en dat alleen al zou een reden zijn om er meer te verwelkomen in onze wondere whisky wereld. Op het gevaar af om als seksist te worden bestempeld: vaak ruiken vrouwen ook zelf nog eens lekkerder.

Simon

Ik denk er hetzelfde over als Jan-Marc; ongeacht het geslacht is het belangrijker dat de persoon competent is en diens werk met passie doet. Dat gezegd hebbende zijn er wel dingen waarin iemand meer of minder (aangeboren) talent voor heeft, maar talent kan er ook voor zorgen dat iemand lui wordt dus passie voor het werk is de belangrijkste eigenschap waar ik naar zou kijken.

Hessel

Ik sluit me hierbij aan. Het schijnt zelfs dat vrouwen een beter reukvermogen hebben dan mannen. Dit zal in de whiskybranche zeker van pas komen.

Eline

Hoe ik ernaar kijk? In een spiegel! ;)
En even serieus, niet anders dan tegen mannen. Kennis is kennis, interesse is interesse, passie is passie. Maakt niet uit of dat van een man, vrouw, non binair persoon komt. Jong, oud, we komen samen over ons gedeelde werk/hobby. Dus eigenlijk zoals de rest dat ook aangeeft! (Helaas gebeurde het nog wel eens dat klanten wel anders naar mij keken dan naar mijn collega's, maar dat komt vanzelf!) 

Theo

Vrouwen in de whisky-industrie zijn er al heel lang. Duik de geschiedenisboeken in die om whisky draaien en je vindt al snel namen als Ellen Jane Corrigan (Bushmills), Helen Cumming (Cardhu) en Bessie Williamson (Laphroaig).
Het is dus helemaal niet raar om dames in de industrie tegen het lijf te lopen en dat is geweldig, want ze schijnen een veel beter reukvermogen dan mannen te hebben. Daarnaast is het mooi dat in de whiskywereld de balans wat verdeeld is tussen mannen en vrouwen, al geldt dat niet op alle plekken.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties