Zeldzame The Macallan 77 Year Old doet kunstbeurs aan

Nieuws
maandag, 27 maart 2023 om 17:00
the macallan 77
Tijdens Art Basel is het kunst wat de klok slaat. De Zwitserse stad, Miami Beach en Hong Kong tonen jaarlijks allerlei hedendaagse kunst. In Hong Kong is daar dit keer een bijzondere whisky te bewonderen: een zeldzame The Macallan 77 jaar oud.
The Macallan is de hoofdsponsor van Art Basel Hong Kong en dat betekent niet alleen dat het whiskymerk als naam te zien zal zijn op de beurs. Ook is er een hele bijzondere tentoonstelling voorbereid voor de kunstliefhebbers die Art Basel aandoen. Want zeg nou zelf: whisky is toch ook kunst?
In die tentoonstelling is er één fles het absolute topstuk: The Macallan 77 Years Old. Het is een van de flessen uit de Red Collection van het whiskymerk die bestaat uit een heel aantal single malts. Naast deze fles kunnen bezoekers een ‘multisensorische installatie’ gebaseerd op de Red Collection ervaren. Deze ervaring is opgezet met Spaanse kunstenaar Javi Aznarez en neemt mensen mee in een reis door de tijd. Die reis begint bij het verleden van de distilleerderij en gaat langzaam naar het heden. Aan het einde van de reist komen bezoekers bij een feest in The Macallan Bar in de distilleerderij in Speyside terecht.

Waarom is The Macallan 77 Year Old zo bijzonder?

The Macallan 77 Year Old is niet zomaar een oude whisky. Natuurlijk is de leeftijd van de drank opmerkelijk, maar het is ook de eerste gasteditie van de whisky’s die de Red Collection vormen. De drank werd bovendien ooit gerijpt in met de hand geselecteerde eiken vaten in 1945. En dat was natuurlijk een bijzonder jaar, gezien de Tweede Wereldoorlog toen ten einde kwam.
The Macallan 77 Year Old is overigens niet de oudste whisky in The Red Collection. Er is nog één fles in de selectie single malts die ouder is: een The Macallan 78 Year Old.
The Macallan heeft wel vaker stunts als deze. Onlangs was er nog een hele collectie The Macallan flessen te bewonderen in een James Bond Experience.