Zorgt deze nieuwe Ierse whiskey voor de voetjes van de vloer?

Nieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 12:00
flatley irish whiskey
Aan de lange lijst met beroemdheden die hun eigen whisk(e)y uitgebracht hebben, wordt nu een Ierse beroemdheid toegevoegd. Michael Flatley heeft zijn eigen whiskeymerk Flatley Irish Whiskey onthuld.
Voor Flatley is de stap naar een eigen whiskey niet helemaal uit de lucht vallen. Hij staan namelijk bekend als een liefhebber van de godendrank en verzamelt zelf ook whiskey.
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas Image
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas
EUR18.95
Op voorraad
Koop op bol.

Het verhaal van Flatley in whiskey verteld

Met zijn whiskeymerk vertelt de Ierse danser zijn eigen verhaal. Flatley Irish Whiskey is een serie die thema's uit zijn jeugd aandoet. De danser vertelt dat in deze serie de ambities uit zijn vroege jaren naar voren komen.
‘Ierse whiskey was een favoriet van mijn vader. Door zijn passie leerde ik de complexe smaken waarderen. Het is dus een heel trots moment om Flatley Irish Whiskey te lanceren, omdat ik weet dat hij op me zal neerlachen.’
Zijn ambitie begon ooit met een droom en dat komt terug in de inaugurele release van het merk. Deze whiskey heet namelijk toepasselijk The Dreamer.

Wat is Flatley Irish Whiskey The Dreamer?

De eerste expressie van Flatley is The Dreamer. De whiskey belichaamt de dromen die de danser vroeger al had. Voor de drank sloeg Flatley de handen ineen met Noel Sweeney, meesterblender van Great Northern Distillery.
Het resultaat is een vijf jaar oude, drievoudig gedistilleerde Ierse blended whiskey die uit ex-bourbon, ex-port en Pedro Ximénez vaten komt. De tasting notes van de whiskey zijn als volgt:
Neus: Een mix van zoete honing, citrusvruchten, kersen en chocolade, gevolgd door mout en een vleugje bourbonolie.
Smaak: Zacht en zijdeachtig met tonen van zoete koekjes, kerstcakefruit en gekruide kersen met geroosterd eikenhout.
Afdronk: Lang en droog met kruidig eikenhout en aanhoudende zoete tonen van chocolade.
Flatley Irish Whiskey The Dreamer is gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV). De whiskey is vanaf de zomer voor 45 euro te koop in Ierland. Later in het jaar volgt de wereldwijde release van de whiskey.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties