Hollywoodster lanceert controversiele whiskey in een nieuw jasje

Nieuws
zondag, 07 april 2024 om 7:00
jamie foxx bsb whiskey
De Hollywoodacteur Jamie Foxx heeft een grote verandering doorgevoerd bij zijn whiskeymerk Brown Sugar Bourbon. De drank zal namelijk in een nieuwe vorm door het leven gaan. Dat onthulde de acteur in een persbericht.
De verandering bij het merk van Foxx begint bij de naam. In plaats van Brown Sugar Bourbon zal het merk voortaal Brown Sugar Blend Whiskey heten. De verpakking van het merk is ook meteen op de schop gegaan. De fles is voortaan overwegend zwart met groot de letters BSB in glow in the dark op de voorkant.
De drank die eerder als bourbon door het leven ging, is ook aangepakt. De samenstelling van de expressie is veranderd. De drank is voortaan gebotteld op 70 procent proof en is een ‘gearomatiseerde whiskey’ met bruine suiker en kaneel. Met de slogan ‘Bolder, Stronger, Better’ is de drank opnieuw gelanceerd.
Het project rondom de wijziging is geleid door WES Brands en door de acteur zelf. Samen hebben ze de afgelopen twee jaar gewerkt om de drank aan te passen. Lauren Kiyak, senior vice president marketing bij WES Brands, geeft aan dat het afgelopen jaar een bijzonder goed jaar voor gearomatiseerde whisky’s was.
De keuze van Foxx om van zijn bourbon een gearomatiseerde whiskey te maken was volgens Kiyak ‘een ongelooflijke kans.’

Is BSB een whiskey of niet?

Er is nogal wat heibel geweest rondom het merk van Jamie Foxx. De Django acteur kocht het merk in april 2022 en kreeg meteen te maken met de controverse rondom de naam. Whiskeyliefhebbers vielen onder andere over de verwarrende etiketten op de fles en het feit dat de drank op smaak gebracht werd.
Bourbon mag namelijk niet op smaak gebracht worden. Brown Sugar Bourbon is technisch gezien dan ook geen bourbon. Het is een combinatie van whiskey en likeur. Of dit uiteindelijk de reden is om het merk op de schop te gooien is niet bekend.
Of het nu een whiskey is, is ook nog even de vraag. De drank is namelijk gebotteld op 70 proof, wat neerkomt op 35 procent alcohol by volume (ABV). De godendrank is pas godendrank als het 40 procent alcohol of meer heeft.
Een fles Brown Sugar Blend whiskey kost in de Verenigde Staten ongeveer 25 dollar.
Wist je dat ook Michael Bublé niet lang geleden een eigen whiskeymerk gelanceerd heeft?
Foto: WES Brands