Zweedse whisky update: Mackmyra Distillery gered van de ondergang

Nieuws
woensdag, 09 oktober 2024 om 14:00
mackmyra reserve whisky
De Mackmyra distilleerderij is van haar ondergang gered. Op de valreep heeft de oud-eigenaar de handen ineen weten te slaan met een investeringsmaatschappij om de Zweedse whisky stokerij nieuw leven in te blazen.
Het licht was al uit en Mackmyra stookte geen druppel meer. Het lot van de failliete distilleerderij lag in de handen van een curator die alles moest verkopen. Lennart Hero, de voormalige eigenaar van Mackmyra, besloot om te proberen de stokerij te redden.
Daar was alleen wel flink wat geld nodig. Een deel daarvan kon hij zelf ophoesten. Het overige geld is uit een onverwachte hoek gekomen: investeringsmaatschappij No.1 Capital AB. Deze partij had al eerder gekeken naar een mogelijke overname van Mackmyra, maar besloot om economische redenen af te haken.

'Rotzooi opgeruimd'

Er is 100 miljoen Zweedse kronen bertaald voor de distilleerderij. Dit is omgerekend ongeveer 8,8 miljoen euro. Hero geeft aan dat hiermee wel meteen de ‘rotzooi’ (ofwel de schuld) opgeruimd is die in eerste instantie voor het faillissement gezorgd heeft. Hij is ontzettend blij met de verse start.
‘Ik heb geen idee of we het hoogste bod hadden. Maar ik denk dat de curator vond dat wij het beste concept hadden voor de toekomst van Mackmyra.’
Lennart Hero..

Mackmyra's toekomst én whiskyvaten veiliggesteld

Toen de Zweedse distilleerderij failliet ging, leek het er even op dat de vaten waarin liefhebbers geïnvesteerd hadden verloren zouden gaan. Hero geeft aan dat hij er in elk geval een prioriteit van maakt dat zij alsnog hun whisky volgens de gemaakte afspraken mogen bottelen.
Verder geeft hij aan dat de toekomstplannen van de stokerij belangrijk zijn. Nu er een schone lei is, kijkt Hero als eerste naar zijn personeel. Daar is namelijk behoorlijk wat passie en kennis van de godendrank aanwezig. Hij wil zo samen met hen een solide basis voor de komende jaren neerzetten.
Lees meer over de Mackmyra Whisky Distillery en haar whisky's in ons Mackmyra nieuwsoverzicht.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Mackmyra

POPULAIR NIEUWS