Glen Turner Double Cask Port Cask Finish Review

Reviews
zondag, 25 februari 2024 om 14:00
glen turner double cask port cask review
Whisky heb je in alle soorten en maten. Je hebt flessen van duizenden euro’s en whisky’s die je voor een paar tientjes in de kast hebt staan. De verschillen zijn in beide categorieën enorm. Zo bewijst deze Glen Turner whisky dat je al voor enkele tientjes een prima expressie hebt staan, ideaal na een werkdag.
In 1981 is de Glen Turner Blending Company door de Franse Martiniquaise Group opgericht om aan de slag te gaan met verschillende whiskymerken. Een daarvan is Label 5 whisky en een ander merk is Glen Turner. De naam van deze whisky blijft in 2001 op de naam van het bedrijf plakken, wanneer dit hernoemd wordt naar The Glen Turner Distillery Ltd.
Het bedrijf besluit uiteindelijk om de Glen Moray distilleerderij van The Glenmorangie Company te kopen en daar aan whisky te werken voor de Label 5 blended whisky.
Hier wordt uiteindelijk de Glen Turner whisky gemaakt zoals we die vandaag de dag kennen.
Een van de expressies van het merk is Glen Turner Double Cask Port Cask Finish. Deze whisky is gestookt met traditionele methoden die al eeuwen in gebruik zijn. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de single malt whisky gerijpt in verschillende vaten. Daarna heeft de drank een finish gekregen in portvaten voor een verrijking van de smaak.

Zien, ruiken, proeven

Land Schotland
Distilleerderij Glen Turner Company Ltd.
Soort whisky Single Malt Scotch
Kleur Diepgoud
Geur Toffee en vanille met rijke tonen van fruit en zoete specerijen.
Smaak Complex met romige vanille, tropisch fruit en kruiden.
Afdronk Zoete karamel met hints van eikenhout.
Leeftijd Geen leeftijdsaanduiding
Alcoholpercentage 40 procent
Inhoud fles 70cl
Prijs 25,99 euro
De Glen Turner Double Cask Port Cask Finish whisky koop je exclusief bij Mitra.

Een reis op de koker

Als je de bordeauxrode koker van de Glen Turner Double Cask Port Cask Finish bekijkt zie je op de achtergrond via een uitgebreide tekening een knipoog naar de plek waar de whisky vandaan komt, waar de vaten vandaan komen en waaraan de drank een deel van zijn smaak te danken heeft.
De linkerkant van de tekening vertelt waar de vaten van deze Glen Turner whisky vandaan komt. Er is een kaart van Portugal te zien met daaromheen schepen, vaten, wijngaarden en meer. Aan de rechterkant van de koker is Schotland te vinden, waar de whisky uiteindelijk gerijpt heeft in de portvaten.
Op een gouden insigne schittert het logo van Glen Turner bovenop deze tekening. Datzelfde insigne keert ook terug op de fles als label. Het chique uiterlijk van het label wordt bijgestaan door een uitgebreid gestanste fles waar op de voorkant de letters ‘Glen Turner’ te vinden zijn en aan de achterkant een logo.
Het label aan de achterkant bevat wat extra informatie over de drank, waaronder de melding dat deze bijgekleurd is.

Port en alcohol

Zodra je de fles opent is heel goed de afkomst van de vaten te ruiken. De whisky ruikt namelijk flink naar port. Bij een eerste keer ruiken komen daar nog de prikkelende aroma’s van alcohol doorheen, wat opmerkelijk is gezien het een fles is met slechts 40 procent alcohol by volume (ABV).
Wanneer je de drank goed de tijd geeft om in het glas op adem te komen, ontvouwt zich een palet van zoete geuren om van te smullen. Je krijgt nog steeds een overwegend sterke portgeur met allerlei tonen van donker fruit, aangevuld door een kruidige ondertoon. Het geurprofiel is verleidelijk zoet en belooft een toegankelijke whisky in de mond.
Ook in de mond profileert de Glen Turner Double Cask Port Cask Finish zich zoals je verwacht. De expressie opent met flink wat zoetigheid en donker fruit. Vrij snel komt daar de smaak van pure chocolade bij, aangevuld met tonen van zoete appel, karamel en kruiden, zoals nootmuskaat.
Hoewel de smaak in balans is terwijl je de whisky drinkt, merk je dat er niet heel veel verrassingen aanwezig zijn. De whisky doet precies wat je mag verwachten en glijdt daarna in een korte, zoete afdronk je keel in.

Conclusie - Glen Turner Double Cask Port Cask Finish Review

Als je op zoek bent naar een whisky die verrassingen heeft of een lang en diepgaand smaakprofiel hebben, ben je bij deze fles niet aan het goede adres. Dit is echt een fles die je op tafel zet in gezelschap van mensen die je iets lekkers wil geven, maar niet iets ingewikkelds voor wil schotelen. Voor beginnende drinkers of mensen met een kleine portemonnee is deze whisky perfect. Een prima seven days a week whisky!
+ Erg betaalbare single malt
+ Ideaal voor portliefhebbers
+ Zoet en toegankelijk smaakprofiel
- Biedt niet echt een verrassing in de smaak
- Bijgekleurd
Mede mogelijk gemaakt door Mitra drankenspeciaalzaken.

POPULAIR NIEUWS