Scallywag The Chocolate Edition 2024 Review

Reviews
zaterdag, 23 maart 2024 om 14:00
scallywag chocolate edition 2024 whisky monkeys
Scallywag is onderdeel van de Remarkable Regional Malts van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing uit Glasgow. De whisky’s uit de Remarkable Regional Malts zijn op basis van een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland. De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio’s zoals de Speyside, Highlands, Lowlands of Islay. Op die manier kunnen de whiskyliefhebbers de kenmerkende smaken en stijlen ontdekken van die regio’s in één fles.
Ondanks dat Douglas Laing al meer dan vijfenzeventig jaar bestaat weet hij de liefhebbers deze keer te verrassen met een bijzondere uitgave van de Scallywag the Chocolate edition. De Scallywag whisky’s vertegenwoordigen onderscheidende Speyside whisky’s. De terriër op het etiket is geïnspireerd op de favoriete honden van de familie Laing, een ondeugend ras, dat we terugvinden in de naam Scallywag, wat rakker betekent.
De Chocolate editie van 2024 neemt je mee op een onvergetelijke reis waar de verleidelijke fusie van het typerende karakter van de Speyside harmonieus combineert met de charmante drank uit Portugal, de port.

Zien ruiken proeven

Land      Schotland  
Onafhankelijke bottelaarDouglas Laing & Co
Soort whisky       Blended Malt
Kleur    Donker goud
Geur     Warme kruidige aroma’s met de zoetheid van cacao
Smaak    Romige zachtheid van donkere chocolade met gedroogde abrikozen iets van kirschtorte en een vleugje laurier  
Afdronk    Middellange tonen van gedroogd fruit met dropcacao
Leeftijd     geen leeftijdsaanduiding
Alcoholpercentage   48 procent
Inhoud fles        70cl  
Prijs     75 euro  

Spannend      

Deze editie van deze Scallywag The Chocolate 2024 mag verrassend genoemd worden. Allereerst is het moment dat deze fles uitgebracht is veel eerder dan zijn zes voorgangers die allemaal uitgebracht zijn rond de World Chocolate Day in juni. Wellicht door het intense chocolade karakter is dit bedoeld als de ultieme tip voor moederdag.
De fles is verpakt in een papieren zak waarop alle gegevens staan die ook op de fles vermeld worden. Dat dit het uitpakken extra spannend maakt is omdat er een leuke actie aan deze fles verbonden is. Verspreid door Nederland zitten er Golden Tickets en een Golden Bone in verstopt. Daarmee kan je te gekke prijzen winnen. De mooiste prijs is een trip naar Edinburgh.
De Scallywag The Chocolate Edition is niet zomaar een fles, maar een zeer donkere fles die een verwijzing is naar een portfles. De Scallywag whisky’s zijn een blend van oudere Speyside whisky’s die gerijpt zijn in overwegend Spaanse sherryvaten. Hierbij is gekozen voor de meest cacao-achtige PX en Oloroso vaten. Daarna is deze editie verweven met de luxueuze invloed van de fijnste portvaten. Er is duidelijk over nagedacht over de timing, looks en smaak van deze The Chocolate editie.

De whisky-beleving

Wat pas echt spannend is, is uiteraard hoe de whisky proeft. De geur is als een zoete deken van warme kruidige cacao, met in de verte een zweem van warme kersen die net van het vuur komen als je jam gaat maken. De verleiding om de eerste slok te nemen is dan ook groot. Toch genieten we eerst nog even van de geur, om uiteindelijk toch de verleiding niet meer te kunnen weerstaan. De eerste slok is een feit.
Die Scallywag springt als een enthousiaste hond door je mond met romige donkere chocola, een rozijntje, wat laurier en een pepertje. De afdronk is om van na te genieten. Er is sprake van middellange tonen van gedroogd fruit met wat chocoladedrop op het eind. Wat een fijne whisky! Hij is mooi in balans, rijk van smaak en zeker zo verleidelijk als donkere chocola kan zijn.
De beleving wordt pas echt compleet met een stuk chocolade erbij. Deze whisky is uiers geschikt om 's middags te drinken in het voorjaarszonnetje Het levenswater is mooi in balans, rijk van smaak en simpelweg een mooie chocoladeverleiding.

Conclusie Scallywag The Chocolate Edition 2024

Deze Scallywag The Chocolate 2024 is een complete beleving. Van het begin door de verpakking te openen, tot en met het drinken, geeft deze whisky aan chocola een heel nieuwe dimensie. Douglas Laing heeft met deze editie een smaakvolle chocolade whisky uitgebracht, die menig (moeder) hart sneller zal laten kloppen.
Meer lezen van onze reviews? Bekijk dan ons overzicht.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS