Wolfie’s Blended Scotch Review

Reviews
woensdag, 05 juni 2024 om 12:00
wolfies blended scotch
Een van de meest succesvolle artiesten aller tijden, Rod Stewart, heeft zijn naam verbonden aan een brutale whisky. Wolfie’s is een blended scotch. De vraag is of de garant voor een prettige smaaksensatie. Dat lees je allemaal in deze Wolfie Review.
Rod Stewart is bekend als de zanger in panterlegging, roze blouse en een raspende stem. In de jaren ‘70 was hij met hits als “Sailing” en “Do ya think I’m sexy” mateloos populair en wekelijks op tv te zien bij het oerhollandse Top Pop.
Naast zijn muzikale prestaties heeft hij veel werk verricht op het gebied van liefdadigheid, waardoor hij het in zijn geboorteland Engeland tot “Sir” heeft geschopt. Toch heeft de opvallende zanger altijd een zwak gehad voor Schotland omdat zijn vader daar geboren is. Eén en één is twee en daardoor is een eigen whisky ineens niet meer zo vreemd. Die is er nu dus gekomen in de vorm van Wolfie’s.

Loch Lomond Distillery maakt een zijstapje

Deze whisky wordt gemaakt door de distilleerderij Loch Lomond. Geen onbekende naam in whiskyland, want Loch Lomond heeft een hele serie aan sterke single malts in het assortiment. Er is nu duidelijk een zijstap gemaakt. Wolfie’s bevat single malts en graanwhisky van Loch Lomond.
De exacte samenstelling is een goed bewaard geheim. Wel is duidelijk dat de Wolfie’s whisky is gedistilleerd in de koperen pot stills van Loch Lomond en gerijpt heeft in Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten. Het water dat wordt gebruikt voor de productie is rechtstreeks afkomstig uit Loch Katrine.

Zien, ruiken, proeven

LandSchotland
DistilleerderijLoch Lomond
Soort whiskyBlend
KleurOranje-geel
GeurKruidnagel, limoen, karamel en banaan
SmaakVanille, vleugje rook, gebakken appel en subtiele kruidige tonen
AfdronkTikkeltje zoet, citrus en een vleugje peer
Leeftijd    Geen leeftijdsaanduiding
Alcoholpercentage40 procent 
Inhoud fles70 centiliter
PrijsRond de 39 euro

Rythm of my heart

De fles ziet er flitsend uit met het Wolfie logo dat in reliëf op het glas ligt. Bij het inschenken valt direct de opvallende kleur op. Net als in het Wolfie’s logo is de kleur oranje duidelijk aanwezig.
De geur van de whisky is licht en fris, maar de smaak is voller dan verwacht voor een standaard blend met een alcoholpercentage van 40 procent. Vanille en een subtiel vleugje rook zorgen voor een mooie balans in de smaak. Loch Lomond is dan ook niet een bedrijf dat zomaar iets in een fles stopt en gaat altijd voor kwaliteitsproducten. Wel moet gezegd worden dat met een hoger alcoholpercentage, bijvoorbeeld 43 procent, er meer smaak aan de whisky had kunnen zitten.
Onderop de fles prijken de woorden “Rythm of my heart”, een nummer van Rod Stewart met daarin de melodie van de klassieker Loch Lomond.

Conclusie Wolfie’s Blended Scotch Review

Wolfie’s is een prettige blend, die in de basis doet denken aan een Ballantine’s Finest, maar dan met extra fruit en meer pit.
Een wolf in schaapskleren dus? Het is een makkelijke instapper, een whisky om het grote publiek kennis te laten maken met steviger werk dan de mainstream whisky’s. Rock and roll dus en geen mak schaapje.
Rod gaat nog altijd als een malle en heeft duidelijk een “non age statement”. Hier kunnen we verklappen dat hij met zijn 79 lentes nog geregeld optreedt, maar hopelijk niet in panterlegging. Rod en zijn whisky vormen een mooie “wolfpack”, so cheers to that!
+ Een makkelijke instapwhisky
+ Vollere smaak dan verwacht
+ Een leuke fles om te zien
- alcoholpercentage iets te laag

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties