Beste whisky deals van de week - week 22

Beste whisky deals van de week - week 22

Het is woensdag en dat betekent dat het weer tijd is voor een beste whisky deals van de week. Deze week komen we met mooie aanbiedingen van onder meer Deanston en Woodford Reserve.

Stratheden Classic

The Lost Distillery Company is een bedrijf in het hart van Schotland waar men vakkundige analyses uitvoert om uiteindelijk een inmiddels vergeten en verloren whisky onder haar label op de markt te brengen. Stratheden is zo'n distilleerderij die vanaf 1829 door drie generaties in stand is gehouden. De drooglegging, belastingen en de Eerste Wereldoorlog lagen ten grondslag aan de sluiting. The Lost Distillery Company brengt drie uitvoeringen op de markt: Classic, Archivist en Vintage. De Stratheden Classic is nu bij Topdrinks verkrijgbaar voor een zacht prijsje.

Deanston 10 Bordeaux

Dit is een interessante whisky voor een leuke prijs. Speciaal voor de rode wijn liefhebbers heeft deze whisky na zijn initiële rijping op ex-bourbon vaten een finish gehad in vaten waar voorheen rode bordeaux wijn heeft gezeten. Het gaat om een tien jaar oude drank met zoete fruitige lagen. Een zeer smaakvolle Schotse whisky die nu heel vriendelijk bij Drankdozijn is geprijsd.

Woodford Reserve Bourbon Whiskey

Ruim tweehonderd jaar jaar geleden zijn Schotten en Ieren naar Amerika geëmigreerd en hebben ze alle kennis omtrent whisky maken meegenomen. In Schotland bewaakt de Scotch Whisky Association (SWA) nauwlettend alle regelgeving. In Amerika neemt de Distilled Spirits Council deze taak voor haar rekening. Bourbon mag uitsluitend in nieuwe eikenhouten vaten rijpen en er dient minimaal 51% maïs als grondstof gebruikt te worden. Het hoge suikerpercentage van maïs geeft deze bourbon whiskey, de Woodford Reserver Bourbon Whiskey, dan ook een diepe zoete karamel-achtige smaak.

Wist je dat we ook geregeld allerlei toffe prijsvragen hebben? Check ons overzicht en doe mee!

Lees meer over:
whisky deals sale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties