Wist je dat de Glenmorangie A Tale of whiskyreeks gebaseerd is op herinneringen?

Rubrieken
dinsdag, 05 maart 2024 om 15:00
a tale of tokyo whisky monkeys 2
Whiskyliefhebbers kennen ongetwijfeld de A Tale of whiskyreeks van Glenmorangie wel. Deze whiskyserie heeft de meest uiteenlopende expressies. Wist je dat elke fles in deze reeks gebaseerd is op een persoonlijke herinnering van Dr. Bill Lumsden?
Elk jaar worden whiskyliefhebbers met een nieuwe expressie van Glenmorangie verwend. We doelen op de gelimiteerde whisky’s in de A Tale of whiskyreeks van de Schotse distilleerderij. Dr. Bill Lumsden, head of whiskycreation bij The Glenmorangie Company, onthult bij elke expressie een van zijn dierbare en persoonlijke herinneringen.
De Glenmorangie A Tale of reeks is afgetrapt met de A Tale of Cake whisky. Met deze whisky neemt Lumsden liefhebbers mee in een van zijn herinneringen. Hij merkte op een dag dat hij veel mooie herinneringen aan cake had.

Van een vloeibare cake tot een tripje naar Japan

Zo werd hij altijd erg blij van het bakken met cake met zijn oma en herinnert hij zich nog goed dat zijn dochter ooit een omgekeerde ananascake maakte voor zijn verjaardag. Daar moest hij iets mee doen en dus kwam hij met de eerste A Tale of whisky: A Tale of Cake. De whisky ruikt smaakt met zijn tonen van ananas, vanille, amandel en abrikoos bijna als een vloeibare cake.
Inmiddels zijn we na het begin van de reeks al een paar jaar verder en heeft de head of whiskycreation ons al meegenomen naar een winterse hut met A Tale of Winter en op een ochtendwandeling in het bos met A Tale of the Forest. Het zijn twee compleet andere whisky’s die maar twee dingen met elkaar gemeen hebben: ze zijn gelimiteerd en komen uit een herinnering van Lumsden voort.
Ook A Tale of Tokyo, de A Tale of expressie van Glenmorangie van 2023, neemt ons mee naar een herinnering van de whiskymaker. Alleen dit keer is het een favoriete plek. Hij vindt het namelijk altijd heerlijk om in Tokio te zijn.

Glenmorangie A Tale of Ice Cream is de volgende in de reeks

De nieuwe expressie in de Glenmorangie A Tale of whiskyserie zal ons binnenkort weer meenemen naar een aspect uit Dr. Bill Lumsdens herinneringen waar de serie mee begon: lekker eten. De komende single malt whisky gaat namelijk over ijs.
Lumsden kan ijs niet weerstaan, zo is op het label van de fles te lezen. In Glenmorangie A Tale of Ice Cream neemt hij whiskydrinkers mee naar een ijssalon uit zijn herinneringen. Hij heeft in deze vloeistof de decadentie van ijs proberen vast te leggen.
De spirit heeft gerijpt in ex-bourbonvaten die de drank de zoete tonen van vanille hebben gegeven. Daarnaast bevat de whisky romige tonen van peach melba en limoensorbet, honingraat en kokosnoot, gevolgd door fudge en toffee-appelsaus. Het belooft een zoet geheel te worden.
Wanneer deze whisky precies uitkomt is nog niet bekend. Als de releasedatum in lijn van A Tale of Tokyo ligt, dan mogen we deze fles in september verwachten.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties