Vraag Maar Raak: Wat is je favoriete Glenfiddich whisky?

Rubrieken
vrijdag, 10 maart 2023 om 15:00
r3a6321 laura csonka
Onlangs hadden we het genoegen om Tony van Rooijen, brand ambassador van Glenfiddich te ontmoeten. Het ging verder dan dat. Tony trakteerde de redactie van Whisky Monkeys op een zeer exclusieve tasting. Daarom de vraag : wat is je favoriete Glenfiddich whisky?
Tony van Rooijen kroop in het hol van de leeuw, eh apen… en gaf de Whisky Monkeys tekst en uitleg bij allerlei Glenfiddich whisky’s. Naast dat deze man heel enthousiast kan vertellen, regelde hij ook een paar bijzondere whisky’s. Zo stonden ineens de Glenfiddich Snow Phoenix, Glenfiddich 26 Years Grande Couronne en 30 Years Time Series op tafel. Maar natuurlijk was er ook plaats voor wat betaalbare whisky’s. Wij stelden de redactie de vraag, aan de hand van deze avond: wat is je favoriete Glenfiddich whisky? En hoe keken ze terug op deze speciale avond?

Theo

Mijn favoriete Glenfiddich is sinds gisteren de Snow Phoenix. Ik was al gecharmeerd van de fles, zijn bijzondere doos en het verhaal erachter. Toen Tony de fles ineens uit de hoge hoed toverde, was ik eerst verbaasd dat deze er echt was. Toen ik de drank daarna dronk en kennis maakte met zijn zoete smaak, schoot deze ineens mijn favorietenlijst in. Het is echt jammer dat deze editie zo gelimiteerd is, want het is er een die gevaarlijk lekker is. Tony, bedankt!

Sinisa

Informatie van Tony en whisky's die we hebben mogen proeven was echt top. Mijn favoriete Glenfiddich is dan ook gelijk mijn eerste single malt whisky en de start van een reis die nog steeds gaande is. Het was het voorjaar 2014 en ik werd gevraagd om peetoom te zijn van de dochter van een vriend van mij. Na de doopceremonie in de Servisch Orthodoxe kerk in Rotterdam, kreeg ik van hem als cadeau een fles Glenfiddich 12 jaar die verpakt was in een metalen doos in plaats van kartonnen verpakking. And so the whisky journey continued.  

Jan-Marc

ik vond het een geweldige avond. Tony is een geweldige verteller en iemand die ongelofelijk veel weet van whisky. Daarnaast heb ik een paar ongelofelijk mooie whisky’s gedronken en veel geleerd over Glenfiddich. Het was ook supergezellig. Mijn huidige favoriete Glenfiddich is de 18-jarige. Deze whisky is mooi in balans, drinkt makkelijk weg en tegelijkertijd gebeurt er ook het een en ander. Binnenkort schaf ik ook de 15-jarige aan. Ik laat nog wel weten of de 18-jarige dan nog de favoriet blijft.

Wat vinden jullie een lekkere Glenfiddich?

En jullie? Wat vinden jullie een goede Glenfiddich whisky? Laat het ons weten in de reactie hieronder.
Foto's: Laura Csonka

POPULAIR NIEUWS