Whisky Food & Drinks: Big Peat Barrel Chips onlangs uitgebracht

Rubrieken
zaterdag, 22 juli 2023 om 15:00
big peat barrel chips
Het is zaterdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Whisky Food & Drinks. Deze keer gaan we het hebben over chips en dan niet van die zoute stukjes die je in je mond stopt, maar chips voor de barbecue!
Het Douglas Laing whiskymerk Big Peat heeft namelijk recent Barrel Chips op de markt gebracht. Dit zijn losse snippers uit whiskyvaten waar Big Peat new make spirit in gelegen heeft om whisky te worden. Deze chips zijn daarna gedroogd en gemaakt tot de snippers die ze nu zijn, zodat ze gebruikt kunnen worden voor een heerlijke barbecue. Zo moet de ‘smokiness’ van de Big Peat doorwerken op de gril!

Waar kun je de Big Peat Barrel Chips kopen?

De Barrel chips zijn te koop via de website van Douglas Laing en kosten 14,95 euro. Daar staat ook het volgende: ‘Big Peat is een huwelijk van Single Malt Scotch Whisky's alleen van het eiland Islay. Met Caol Ila spirit die zoetheid brengt, Bowmore de perfecte balans, Ardbeg een medicinale, aardse kwaliteit en Port Ellen, een zekere mate van elegantie, vertegenwoordigt Big Peat alles wat Islay in een fles is.

Meer informatie in onze Big Peat Review

Wij recenseerden overigens onlangs nog een sample van de Big Peat. Lees alles hierover terug in de recensie. Volgens onze Gemma is het een whisky die goed gecombineerd kan worden met blauwe kaas.
Overigens zjin er een hoop whisky-snippers te koop van barbecues en is Big Peat zeker niet het enige merk waarvan dit op de markt is gebracht. Maar als je liefhebber bent van barbecues en Big Peat is het misschien wel iets nieuws wat jij wilt uitproberen.
We hebben een heus prijzefestijn op Whisky Monkeys deze week ter viering van ons halfjarig bestaan. Bekijk het overzicht bij onze prijsvragen en vergeet vooral niet om mee te doen.
Beeld: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties