Whisky Food & Drinks: Big Peat en Scallywag whisky koffie

Whisky Food & Drinks: Big Peat en Scallywag whisky koffie

We hebben weer iets lekkers voor je gevonden in onze Whisky Food & Drinks rubriek. Veel mensen beginnen de dag niet zonder een kop koffie. Voor whiskyliefhebbers is er goed nieuws, want er zijn een paar bijzondere koffiebonen gemaakt: Scallywag’s en Big Peat Bark Roast whisky koffiebonen.

Douglas Laing heeft namelijk in samenwerking met The Roasting Project verschillende koffiesoorten op de markt gebracht. Dit zijn niet zomaar koffies, maar bonen die de smaak van koffie aanvullen met die van bekende Douglas Laing whisky’s.

De Scallywag variant is een medium/dark roast koffie met bonen uit Colombia. Naast een wat sterkere koffiesmaak krijg je de smaken van fruit, pure chocolade, vanille en een subtiele hint van kruiden in je kopje. De Big Peat Big Roast koffie is een medium roast gemaakt met bonen uit Ethiopië. De koffie is daardoor iets milder, wat aangevuld wordt door de Islay smaken van Big Peat.

Waar kun je de Big Peat en Scallywag whisky koffie kopen?

De Douglas Laing Big Peat Big Roast en Scallywag Bark Roast koffie kun je via de website van The Roasting Project in huis halen. Je koopt de koffie in zakken van 250 gram voor 15 pond. Voordat je een zak koffie in je mandje gooit is er nog wel een belangrijk detail om rekening mee te houden. De koffie is namelijk in verschillende varianten te koop.

Je kunt koffiebonen voor je bonenmachine kopen, maar ook gemalen koffiebonen. Dit is te vinden onder de Brewing Method. Gebruik je bijvoorbeeld een espresso apparaat, dan kies je voor Ground – Espresso. Als je een koffiezetter hebt die met filters werkt, dan kies je voor de Ground- V60 optie. Je krijgt dan koffie die wat fijner gemalen is.

Heb je onze Big Peat whisky review en Scallywag whisky review al gelezen?

Beeld: Douglas Laing

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties