Whisky Food & Drinks: Whisky oliebollen en appelflappen

Rubrieken
zaterdag, 30 december 2023 om 15:00
oliebol
Het is tijd voor de laatste zaterdag van het jaar en daarmee voor de laatste Whisky Food & Drinks van 2023. Om alvast in de stemming voor Oud en Nieuw te komen hebben we een lekker whisky recept voor je klaargezet. Wat denk je van whisky oliebollen en whisky appelflappen?
Met Oud en Nieuw hebben we een flinke berg tradities. Zo gaan we massaal aan de slag te gaan met vuurwerk, kijken we allemaal naar de oudejaarsconference en proosten we op klokslag middernacht met een glas champagne op het nieuwe jaar. In de tussentijd nuttigen we allerlei lekkers en is er bij veel mensen ook een schaal oliebollen en appelflappen te vinden.
Voor whiskyliefhebbers hebben wij voor deze drie dingen een paar mooie aanvullingen.

Hoe maak je whisky oliebollen?

Laten we beginnen met de whisky oliebollen. Hiervoor hebben we een geweldige suggestie gevonden op de website De Juiste Kooktijd die bijzonder makkelijk te maken is. De website geeft in het artikel allerlei vullingen voor oliebollen, zoals kaas, zongedroogde tomaat, mozzarella en.. whisky.
Om de whisky oliebollen te maken heb je een aantal dingen nodig die afkomstig zijn van een standaard oliebollen recept zoals deze van Jumbo. Je wijkt alleen een beetje af van de handleiding, door eerst de rozijnen van de vulling te laten weken in de whisky van je keuze. Dat kan natuurlijk een zoete dram zijn, maar ook een lekker rokerige expressie. Hieronder vind je twee suggesties.

Hoe maak je whisky appelflappen?

Naast oliebollen kun je whisky ook in je appelflappen kwijt. Hiervoor vonden we een recept op Oktoberdots.com. Voor dit recept heb je een aantal ingrediënten nodig die we hieronder voor je op een rijtje zetten:
  • Drie appels
  • Één ei
  • Acht plakken bladerdeeg
  • Kaneel naar smaak
  • Rozijnen naar smaak
  • Whisky naar keuze
Om de appelflappen te maken doorloop je nu de twaalf stappen op deze website, voordat je de appelflappen af kunt laten koelen. Let op dat je niet meteen een hap van deze heerlijke snacks neemt als deze uit de oven komen, want ze zijn gloeiend heet!
Wat voor lekkers ga jij met Oud en Nieuw eten en drinken?

POPULAIR NIEUWS