Whisky Name Explained: Rare Hare The Tempest

Rubrieken
maandag, 27 mei 2024 om 15:00
rare hare whisky tempest
Rare Hare, een merk van het in de Verenigde Staten gevestigde Playboy Spirits, heeft onlangs een bijzondere 20 jaar oude Australische single malt whisky uitgebracht. Waar komt de naam The Tempest vandaan? We leggen het uit in deze Whisky Names Explained.
Deze whisky, genaamd The Tempest, is geproduceerd in samenwerking met de Hellyers Road Distillery op het eiland Tasmanië. Maar waar komt de naam The Tempest eigenlijk vandaan?

Shakespeare schreef over Prospero

De naam The Tempest is zorgvuldig gekozen en vindt zijn oorsprong in het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare. In dit meesterwerk vertelt Shakespeare het verhaal van Prospero, een machtige tovenaar die verbannen is naar een afgelegen eiland.
Prospero roept een hevige storm op, bekend als The Tempest, om wraak te nemen op zijn vijanden en zijn dochter en ook om zichzelf te herstellen in Milaan. De thema's van wraak, verlossing en de kracht van de natuur in dit verhaal passen bij het karakter en de intensiteit van de Tasmaanse whisky van Rare Hare.
Voor diegenen die van plan zijn om een fles The Tempest te openen, kunnen ze zich verheugen op een complexe smaakervaring. Met noten van versgebakken biscotti, vanille-nougat, vlierbloesem en citrusmarmelade, biedt deze whisky een rijke aroma's en een smaakprofiel. De afdronk is zacht, harmonieus en langdurig, waardoor elke slok wat doet met de zintuigen.
J.R.R. Tolkien's Gandalf and Saruman in the tradition of Shakespeare's Prospero Image
J.R.R. Tolkien's Gandalf and Saruman in the tradition of Shakespeare's Prospero
EUR8.99
Op voorraad
Koop op bol.

Waar komt Rare Hare vandaan?

Rare Hare is een whiskymerk dat zijn naam zorgvuldig heeft gekozen om de unieke en exclusieve aard van zijn collectie te benadrukken. Deze naam verwijst naar een bijzonder dier dat alleen op Tasmanië te vinden is: de Tasmaanse haas, wetenschappelijk bekend als Lepus flavigularis. Met slechts enkele honderden exemplaren in het wild, is deze haas een van de zeldzaamste zoogdieren ter wereld.
De Tasmaanse haas onderscheidt zich door zijn opvallende geelachtige vachtkleur, die hem helpt te camoufleren in de gouden graslanden van Tasmanië. De naam "Rare Hare" staat symbool voor snelheid, wendbaarheid en vindingrijkheid, en benadrukt het streven van het merk om bijzondere en zeldzame spirits van over de hele wereld te presenteren.
De Rare Hare Collection is speciaal in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met zeldzame en unieke gedistilleerde dranken uit de hele wereld, waaronder niet alleen whisky's uit Australië, maar ook uit landen als Japan en Schotland.

Waar te Koop?

The Tempest van Rare Hare Spirits is een exclusieve whisky die verkrijgbaar is voor $999 in de winkel van Rare Hare Spirits, geselecteerde retailers, en de Hellyers Road Distillery in Australië. Met Alex Moore, master distiller bij Rare Hare Spirits, die verheugd is over de lancering van Tempest, wordt de unieke blend gevierd als een eerbetoon aan het Tasmaanse terroir.
Hellyers Road Distillery, bekend om haar eeuwenoude distillatieproces, past een unieke methode toe waarbij de eerste distillatie drie dagen duurt, gevolgd door een secundaire distillatie met een slow still. Volgens Moore verdient Tempest een plekje op de bucketlist van elke serieuze whiskyverzamelaar.
Lees hier wat we nog meer geschreven hebben over investeren in whisky en luxe whisky's.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties