Whisky Names Explained: A Quiet Man: 8 Years Irish Single Malt

Whisky Names Explained: A Quiet Man: 8 Years Irish Single Malt

Het gebeurt vaak dat ouders hun kind naar zichzelf vernoemen. Denk maar aan Andre Hazes (al loopt dit zelfs drie generaties door). Maar het kan ook anders: iemand die zijn kind vernoemt naar zijn of haar eigen ouder. In deze Whisky Names Explained leggen we je de oorsprong uit van A Quiet Man.

A Quiet Man is een single malt Ierse whiskey. De whisky is van Ciaran Mulgrew, voor wie het al snel vaststond dat hij zijn whiskey zou vernoemen naar zijn vader. Op de officiële website is het volgende te lezen: ‘Hij verdiende het respect dat hij kreeg. Hij geloofde in het juiste doen. En hij zorgde ervoor dat iedereen zich goed voelde over wie ze waren.’

Een ware gentleman

De vader van Ciaran Mulgrew was een barman in Belfast en werd beschouwd als een gentleman. Mensen konden in de bar altijd met hem praten over van alles en nog wat. Hij luisterde, liet mensen op hun gemak voelen en zei zelf nooit wat. Een verhaal van gasten zou hij nooit verder vertellen. Daar komt de naam A Quiet Man vandaan. Mulgrews vader had, zoals hij zegt, een vriendelijk gezicht. Papa Mulgrew was meer dan vijftig jaar een barman. De whiskey heet dus A Quiet Man, de Ieren zeggen ‘An Fear Ciuin’

Meerdere expressies op de markt

In een interview op Belfast Telegraph staat dat Mulgrew regelmatig door zijn vader meegenomen werd naar de bar en hij sindsdien erg houdt van ‘het geluid en de geur in een bar, de gekte, het gelach en de geur van whiskey.’ Daarom heeft hij altijd gedacht dat zodra hij zelf een whiskey zou maken deze zou vernoemen naar zijn vader. De whisky van A Quiet Man 8 Years Single malt verscheen in 2015 en wordt gemaakt in de Niche Drinks Distillery. Inmiddels zijn er al meerdere expressies op de markt.

Lees meer over:
Whisky names explained

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties