Whisky Names Explained: Ancnoc

Whisky Names Explained: Ancnoc

Het is maandag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Whisky Names Explained waarin we je deze week meenemen naar Schotland. We leggen je deze week uit waar de naam AnCnoc vandaan komt.

Knockdhu Distillery is een Schotse distilleerderij in het dorpje Knock in Aberdeenshire, Schotland. Deze distilleerderij werd in 1894 opgericht door John Morrison en heeft een lange geschiedenis van whiskyproductie met veel ups en downs.

Een aanzienlijk deel van de productie wordt nog steeds in blended whisky gebruikt. De single malt whisky wordt onder de naam AnCnoc op de markt gebracht en is de signature malt voor de blends Hankey Bannister en Barrogil.

Waar komt de naam AnCnoc precies vandaan?

De naam AnCnoc wordt gebruikt voor de whisky die geproduceerd wordt in Knockdhu om verwarring te vermijden met de gelijknamige Knockando distilleerderij, die ook in Schotland ligt. AnCnoc whisky's staan bekend om hun lichte en fruitig karakter, met een focus op de traditionele productiemethoden.

De naam AnCnoc is afgeleid van de Gaelische term voor de nabijgelegen Knock Hill, die wordt uitgesproken als "an-knock". Naast het kernassortiment van 12, 18 en 24 jaar biedt AnCnoc een reeks expressies die inspelen op verschillende voorkeuren en smaken. Deze kunnen bestaan uit no-age-statement (NAS) releases, vintage releases en speciale limited editions. Sommige expressies zijn licht peated, wat een subtiel rokerig karakter toevoegt aan de whisky.

Meer Whisky Names Explained

Wil je meer weten over waar andere whisky namen vandaan komen? Bekijk dan vooral ons overzicht. Elke week lichten we een whiskynaam uit en vertellen we je waar de godendrank zijn naam vandaan heeft. Vorige week reisden we bijvoorbeeld af naar het land van de rijzende zon.

Allerlei prijsvragen op de website

Wist je dat we elke maand ook te gekke prijzen hier hebben op Whisky Monkeys? Bekijk onze prijsvragen en doe vooral mee.

Lees meer over:
Whisky names explained Ancnoc

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties