Kilchoman bottelt een fles van zijn eerste vat voor goede doel

Nieuws
maandag, 18 september 2023 om 17:00
kilchoman cask no 1
Binnenkort is de Distillers One for One veiling, waarbij zeldzame en exclusieve whisky’s onder de hamer gaan voor het goede doel. Er zijn al wat mooie flessen aan de veiling gedoneerd en daar komt er nog een van Kilchoman bij. De Cask No. 1 whisky komt uit het allereerste Kilchoman vat ooit.
Kilchoman meldt op zijn website dat de distilleerderij erg blij is om weer mee te kunnen doen aan de speciale veiling voor het goede doel. Deze keer met een fles die behoorlijk uniek is. Het gaat namelijk om een fles whisky uit het eerste vat van de stokerij ooit. Het ex bourbon vat werd op 14 december 2005 gevuld, wat betekent dat de whisky in deze fles ruim 20 jaar oud is.

Kilchoman Cask No. 1 whisky niet de eerste uit het vat

Het is niet de eerste fles die eruit komt. De eerste fles die uit Cask No. 1 gehaald is, werd gebotteld toen de Kilchoman distilleerderij zijn derde verjaardag vierde en de tweede op de tiende verjaardag van de stokerij. Beide flessen zijn destijds naar een goed doel gegaan waarvan de opbrengsten naar Islay gingen. Nu gaat er voor de derde keer een fles uit het vat en dat is wederom een fles voor het goede doel. De fles moet tussen de 5.000 en 10.000 pond opleveren voor Distillers One for One.
De bieder met het hoogste bod krijgt overigens niet alleen de fles Kilchoman Cask No. 1 whisky. De nieuwe eigenaar krijgt er ook een begeleidend schrijven van Kilchoman oprichter Anthony Wills bij. Hierin is onder andere te lezen waar de eerste twee flessen naartoe gegaan zijn en waarom dit een ‘stukje Kilchoman geschiedenis’ is.
De whisky wordt gepresenteerd in een speciale karaf, waarin onder andere de naam van de whisky ‘Cask No. 1’, de datum van botteling, het type vat en een contour van de distilleerderij in gegraveerd zijn. Het geheel wordt geleverd in een gelaagde doos die als het ware het landschap rondom Kilchoman voor moet stellen. In het midden is een uitsnede waardoor de fles te zien is. Kilchoman is niet de eerste die een fles doneert aan de veiling van dit jaar. Bowmore, Brora, The Glen Grant en The Scotch Malt Whisky Society hebben ook een unieke one of a kind fles whisky gedoneerd.

POPULAIR NIEUWS