Whisky Names Explained: Douglas Laing’s The Epicurean

Rubrieken
maandag, 26 juni 2023 om 15:00
epicurean whisky
Whisky is veel meer dan een drank alleen. Achter veel whisky’s zit namelijk een verhaal. In dit geval zelfs een verhaal over een verhalenverteller. In deze Whisky Names Explained vertellen we je meer over Douglas Laing’s The Epicurean. Een whisky die ons mee terug neemt naar de tijd waarin verhalen op de beste manier verteld werden: onder het genot van een dram.
Een van de Schotse whiskyregio’s die Douglas Laing met de Remarkable Regional Malts aan doet, is de Lowlands regio. De fles die hier door de onafhankelijke bottelaar aan gekoppeld is, is The Epicurean whisky. De drank is een blend van de levenselixirs uit de Kingsbarns, Bladnoch, Annandale en Auchentoshan distilleerderijen.
Niet alleen de distilleerderijen komen uit de Lowlands. Het verhaal dat achter The Epicurean whisky schuil gaat is er ook een dat alles met de regio te maken heeft. Om precies te zijn met Glasgow.

Waar komt The Epicurean vandaan?

Rond 1930 was het leven heel anders dan vandaag. Vooral op technologisch vlak was de wereld een stuk groter. Telefoons maakten nog geen deel uit van ons dagelijkse leven en in plaats van even internet checken voor het laatste nieuws uit de wereld, moesten mensen het met een krant doen. Daarin was dan wel van alles te lezen wat er in de omgeving gebeurde, maar je kreeg niet mee wat er in andere delen van onze aardbol precies speelde.
Toch waren er verhalen van over de hele wereld te horen en dat is waar The Epicurean naar voren komt. Deze bijzondere en charismatische man was bij iedereen bekend. Overal waar hij zijn gezicht liet zien, was hij al snel het middelpunt van aandacht. Mensen kwamen als een magneet op hem af als hij ergens een whisky kwam drinken.
The Epicurean reisde namelijk de wereld over en maakte overal wel wat mee. Hij kon urenlang vertellen over de mensen die hij ontmoette, het lekkere eten en drinken en natuurlijk over de bijzondere plekken waar hij geweest was. Als The Epicurean er was, kon je rekenen op een paar goede verhalen.

Een opmerkelijke man

Douglas Laing’s The Epicurean whisky eert deze persoon met een blend. Het etiket van de fles is te herkennen aan de beeltenis van The Epicurean die er met zijn hoge hoed en opvallende snor uit ziet alsof hij elk moment weer een goed verhaal kan gaan vertellen.
Inmiddels zijn er veel verschillende expressies te vinden in de The Epicurean whisky reeks. Naast het origineel dat wij onlangs recenseerden kun je bijvoorbeeld genieten van een 12 jaar oude whisky. Daarnaast zijn er nog speciale edities uitgekomen zoals The Glasgow Edition en de Global Traveller’s Edition. Een volledig overzicht van de The Epicurean whisky’s vind je op de website van Douglas Laing.

POPULAIR NIEUWS