Maak kennis met de Whisky Monkeys: dit is Theo Weber

Best of
maandag, 15 januari 2024 om 17:00
theo
Whisky Monkeys bestaat een jaar, hoera! We stellen elke dag een ander redactielid voor. Maak vandaag kennis met Theo Weber.  
Naam: Theo Weber
Leeftijd: 43
Functie: Head of videocontent
Eerste whisky: Glenfiddich 12
Laatste artikel op de website: Label voor Gordon & MacPhail Mr George Legacy 1958 Glen Grant opgedoken

Hoe ben je bij Whisky Monkeys terechtgekomen?

Afgelopen jaar kwam mijn vrouw met het idee om met Whisky Monkeys te beginnen. Dat klonk me natuurlijk als muziek in de oren.

Wat vind je zo leuk aan de website?

De positiviteit die vanuit de whisky- industrie en onze bezoekers voorbij komt, vind ik geweldig.

Wat kunnen lezers van jou verwachten?

Ik tik regelmatig leuke content en richt me op de video's die je op de Whisky Monkeys socials voorbij ziet komen. Met dat laatste ga ik komend jaar nog meer aan de slag. Ik heb de smaak op het gebied van het maken en bewerken van video's goed te pakken en wil me nog meer gaan richten op bewegende beelden. Ik ben erg benieuwd wat jullie daarvan gaan vinden.

Wat is je leukste whisky-herinnering?

Het afgelopen jaar zijn er veel mooie en leuke herinneringen bij gekomen. De mooiste herinnering is denk ik wel de whisky tasting die Tony van Rooijen, brand ambassador van Glenfiddich, bij ons thuis gaf.

Welke distilleerderij was het leukst om te bezoeken?

Afgelopen jaar hebben we een trip naar Dublin gemaakt om daar de Teeling Whisky Distillery te bezoeken. We werden daar door Adam Wall, Distillery Brand Ambassador, door de stokerij geleid en dat was ontzettend leuk om te doen. Het is vooral mooi om te zien hoeveel passie er vanaf spat. Als dat dan ook nog gepaard gaat met kwalitatief goede en lekkere whisky is voor mij het feestje compleet.

Wat doe je nog meer met je whisky-passie?

Niets. Mijn whisky passie wordt voor 100 procent in Whisky Monkeys gegoten.

Wat zijn je hobby's (naast whisky)?

Ik ben graag creatief bezig, dus ik teken veel, al is dat de laatste tijd iets minder vaak. Daarnaast hou ik ontzettend van lekker eten en ben ik graag op pad om mooie nieuwe plekjes te ontdekken.

Wat staat er nog op je whisky bucketlist?

Een bezoek aan Japan staat hoog op mijn lijst. Hoe dat aan whisky linkt? Makkelijk. Ik wil natuurlijk ook de Japanse stokerijen bezoeken!

Voor welke whisky mogen we jou wakker maken?

Mij mag je altijd wakker maken voor een lekkere dram uit de stal van Glenmorangie of voor een goede Japanse whisky.

Wat moeten we nog meer over jou weten?

Dat het logo van de website uit mijn creatieve brein komt.
Wist je trouwens dat we op zoek zijn naar een nieuwe Whisky Monkey? Afgelopen week plaatsten we een oproep voor een stagiair die zich op tekst en/of video richt. Het gaat om een enthousiast persoon die geen stage moet lopen, maar wel wíl lopen. Hier vind je de volledige oproep terug. Kom jij Whisky Monkeys versterken?

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties