Roemenië- Nederland: voetbalvoorspellingen en mooie whisky tips op een rij

Best of
dinsdag, 02 juli 2024 om 8:00
nl roemenie whiskyfles
Wat gaan onze Oranje leeuwen vanavond doen? Overschatten ze zichzelf of gaat er eindelijk goed gevoetbald worden? Daarnaast is het natuurlijk interessant: heeft Roemenië iets met whisky's?

Harry

Roemenië maakt Carpathian Single Malt - ik schreef er een stukje over op mijn eigen blog in 2022. Ik heb deze whisky vorig jaar in Parijs kunnen proeven en heb toen de meesterblender, Allan Anderson, ontmoet. Hij komt uit Schotland en het is een whisky in Schotse stijl. Het gaat om een dubbel gedistilleerde single malt.
De whisky rijpt sneller vanwege het warmere klimaat dat in Roemenië heerst. Verder worden er enkele zeer interessante wijnvaten gebruikt. Denk aan lokale Roemeense rode wijn en Commandaria vaten uit Cyprus. Er zijn inmiddels peated en cask strength peated expressies op de markt gebracht.
De distilleerderij ligt vlakbij Ploiești, een grote stad niet ver van Boekarest. De Karpaten liggen vlakbij (vandaar de naam van de whisky) en de distilleerderij is verbonden aan een grote bestaande wijnmakerij, Alexandrion. Iedereen die de distilleerderij bezoekt, zou ook moeten kunnen genieten van Roemeense wijn, die een zeer lange geschiedenis en traditie heeft.
Voor een voorspelling is het geen verrassing dat ik denk dat Nederland een beter team heeft dan Roemenië, misschien een 2-0 einduitslag?

Jan-Marc

Nederland verliest met 2-1.
Iedereen roept dat er zomerse whisky gedronken moet worden, dus stel ik voor om een klein glaasje Glenfarcas 25 Years te nuttigen.

Daan

Na de laatste dramawedstrijd tegen Oostenrijk hoop ik dat de oranje leeuwen weer wat minder chaotisch gaan spelen. Misschien moeten ze de avond ervoor gezamenlijk een lekker glaasje whisky nuttigen om wat nader tot elkaar te komen. Er schijnt een Roemeense Carpathian single malt whisky te bestaan waarvan de amarone cask versie nog best aardige reviews krijgt. Ik zeg een win-win-situatie.

Hessel

Roemeense whisky heb ik nog nooit van gehoord, laat staan geproefd. Dit punt gaat dus voor mij naar Nederland. Wat betreft de wedstrijd blijf ik geloven in oranje en zeg ik: 2-0 voor Nederland. Als de Belgen het met deze cijfers kunnen, dan kunnen wij dit ook.

Theo

Ik zeg dat Nederland zichzelf herpakt heeft en Roemenië met 3-0 voetbal les gaat geven. Omdat het de achtste finale is die de landen nu mogen spelen, en omdat Nederland uit een ander vaatje moet gaan tappen dan de vorige keer, zit ik eraan te denken om The Ninth van Mwórveld Distillery te pre-orderen. Wat ik daadwerkelijk ga drinken, weet ik nog niet.
Hier zie je meer van onze EK 2024 artikelen.

POPULAIR NIEUWS