Acclaim - The Karuizawa Whisky Stage set is een waar kunstwerk

Nieuws
maandag, 17 april 2023 om 11:00
karuizawa
Japanse drankenhandel Dekantā heeft een bijzondere whiskyset uitgebracht. De Karuizawa Acclaim Collection whisky set is namelijk een set van drie exclusieve Japanse whisky’s die slechts in een oplage van 50 stuks te koop is. Om een set te kopen moet je flink in de buidel tasten. Per set betaal je namelijk 50.000 dollar.
De prijs van de whiskyset is behoorlijk, maar dat is niet heel raar. Acclaim - The Karuizawa Whisky Stage bevat namelijk whisky’s uit een gesloten distilleerderij, waardoor het direct zeldzame whisky’s zijn. Om de set van drie flessen te maken zijn er verschillende Karuizawa whisky’s gebruikt uit 1999 en 2000, het jaar waarin de distilleerderij haar deuren sloot. De whisky is gebotteld op 61 procent alcohol.

Karuizawa Acclaim Collection is een ode aan de samoerai

De Karuizawa Acclaim Collection is niet zomaar een set. De flessen zijn namelijk door Dekantā, kunstenaar David Stanley Hewett en enkele andere Japanse kunstenaars gemaakt. Elk van de drie flessen is uniek en samen stralen ze de krijgsgeschiedenis van Japan door moed, eer en discipline uit te beelden. Het is dan ook een ode aan de code van de samoerai.
Voor het glaswerk is het ontwerp van een mannenkimono met soldaatachtige schouders als inspiratie gebruikt. Hewett heeft hiervoor een deskundige glaswerkmaker in Japan ingeschakeld die ook meteen de handgemaakte stoppen ontworpen heeft, waarop het familiewapen van Hewett afgebeeld staat.
De set wordt geleverd in een Wajima Lacquerware kast met 24-karaats bladgoud lagen en een ontwerp van de hand van Hewett. De lak voor het ‘podium’ in de kast is er zeer precies in een periode van acht maanden op aangebracht door Taya Lacquer Studio in Japan.
Je kunt daarmee stellen dat de Karuizawa Acclaim Collection whiskyset van A tot Z een kunstwerk is dat je in huis haalt. Je betaalt er flink voor, maar dan heb je ook wat.